Kommunikatör/Studenthandläggare till Sveriges Läkarförbund

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 7 september 2017
Stängs
den 29 september 2017
Kontakta
Åsa Ehinger Berling
Anställningsform
Projekt
Arbetstid
Heltid

Läkarförbundet söker Studenthandläggare/Marknadskommunikatör som brinner för medlemsrekrytering

Vi erbjuder en nyinrättad tjänst där du får kombinera arbetet som studenthandläggare med medlemsrekrytering. Tjänsten är på heltid med fördelningen 50 procent som studenthandläggare och 50 procent som marknadskommunikatör, inriktning medlemsrekrytering där du kommer att arbeta nära CRM- och marknadsansvarig. Tjänsten stärker den satsning som Läkarförbundet gör inom medlemsrekrytering.

Du kommer att vara placerad på avdelningen för Politik och profession men i ditt arbete med medlemsrekrytering arbetar du med vår kommunikationsavdelning.

Arbetsuppgifter

Arbetet som Studenthandläggare innebär:

  • Sekreterare i Sveriges läkarförbund Students styrelse, föra protokoll, ärendelista, formulera frågeställningar med mera
  • Utrednings- och påverkansarbete (enkäter, rapporter, debattartiklar, remissvar) utifrån SLF Students politik
  • Koordinera fackliga utbildningar för förtroendevalda i studentorganisationen SLF StudentMedlemsjour 2-3 h/vecka
  • Föreläsningar för läkarstudenter runt om i landet. 

Arbetet med medlemsrekrytering innebär: 

  • Ta fram marknadsplaner, producera material, samordna, genomföra och följa upp aktiviteter
  • Vara med och utveckla nya idéer och koncept inom rekryteringsarbetet
  • Planera, medverka och följa upp mässor, event och andra rekryteringsaktiviteter 
  • Uppdatera webb/tryckt material/sociala medier med rekryterande innehåll

Utbildning/Erfarenhet
Vi söker dig som har en akademisk examen inom statsvetenskap och/eller kommunikation och har erfarenhet av studentkårsarbete alternativt fackligt arbete. Du har goda kunskaper i Officepaketet och kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Det är meriterande om du har kunskap om CRM-arbete, InDesign, Photoshop och digital kommunikation.

Personliga egenskaper
Tjänsten är både utåtriktad och administrativ och du bör därför vara duktig på muntlig och skriftlig kommunikation. För att trivas i tjänsten bör du vara strukturerad, självgående, ha en god samarbetsförmåga och vara lösningsorienterad. Vi ser att du som söker har ett personligt driv och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Övrigt
Tjänsten är placerad på Sveriges läkarförbunds kontor på Villagatan 5 i Stockholm. Du kommer att ha din hemvist på avdelningen för Politik och profession, som arbetar med sjukvårdspolitik och utbildningsfrågor.

Arbetet med medlemsrekrytering sker tillsammans med kommunikationsavdelningen och stäms av med avdelningschefen för Kommunikation.

Tjänsten är heltid, projektanställning. Det ingår resor i tjänsten. Helgarbete kan förekomma.

Vi tillämpar premiebestämd pensionslösning. Ange ditt löneanspråk i din ansökan. Vid frågor om tjänsten kontakta Åsa Ehinger Berling, avdelningschef Politik & profession, 08-790 34 48 eller Ulrica Törning, Kommunikationschef, 08-790 34 43. Facklig representant (JUSEK) är Peter Wursé 08- 790 3356.

Välkommen med din ansökan senast den 29 september till ansokan@slf.se, Sveriges läkarförbund, Box 5610, 114 86 Stockholm. Vi intervjuar löpande. 

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med cirka 50 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen samt verkar för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården. Vid förbundets kansli på Villagatan 5 i Stockholm finns cirka 60 medarbetare.