Jurist/utredare till Sveriges Riksdag, vikariat

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 7 september 2017
Stängs
den 17 september 2017
Kontakta
Thomas Larue
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Jurist/utredare till utvärderings- och forskningssekretariatet, vikariat

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av opartiskhet, saklighet och integritet. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Riksdagsutskotten ska följa upp och utvärdera riksdagsbeslut och arbeta med forsknings- och framtidsfrågor. Inom Riksdagsförvaltningens utskottsavdelning finns ett utvärderings- och forskningssekretariat för att ge stöd till utskotten i detta arbete. Vi söker nu en vikarie för en av våra utvärderare.

Arbetsuppgifter
Du ska vara ett stöd i utskottens arbete med uppföljning och utvärdering. I detta ingår att planera, genomföra och föredra uppföljnings- och utvärderingsprojekt inom olika politikområden bl.a. med särskilt fokus på utvärderingar av genomförda lagstiftningsreformer.

Kvalifikationer
Du ska ha högskolexamen inom juridik samt ha dokumenterad mångårig erfarenhet från arbete med uppföljning och utvärdering. Du bör även ha god kännedom om statlig styrning och ha erfarenhet av arbete inom myndighet samt gärna också inom politiskt styrd organisation. En god analytisk och stilistisk förmåga är en förutsättning. Det är också värdefullt om du har erfarenhet av arbete inom olika politikområden.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Uppgifterna kräver att du är flexibel och kan arbeta självständigt, är initiativrik och har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Viktiga inslag i arbetet är föredragningar för utskottsledamöter, nära samarbete med utskottskanslier och kontakter med kolleger i övriga Riksdagsförvaltningen samt med myndigheter och organisationer utanför riksdagen, vilket förutsätter god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningen avser ett vikariat till och med 31 december 2018.

Anställning

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 17 september 2017.
Klicka på ansök-knappen och ansök via ansökningsformuläret.

Kontaktpersoner
Thomas Larue, Sekretariatschef, 08-786 66 67

Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00