Rektor till Kungshögaskolan, Mjölby kommun

Rekryterare
Plats
Mjölby (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 8 september 2017
Stängs
den 8 oktober 2017
Kontakta
Maria Wallin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Rektor

Arbetsgivare: Mjölby Kommun
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Pedagogik/ Utbildning
Ort: Mjölby
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-10-08

Företagspresentation
Mjölby kommun är expansiv med strax över 26 700 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv. Vill du veta mer om oss? Besök oss på www.mjolby.se

Mjölby Gymnasium består av fem skolenheter med var sin rektor. Skolverksamheten är idag förlagt till Dackeskolan och Kungshögskolan. I gymnasieskolan finns sammanlagt ca 800 elever fördelat på fyra högskoleförberedande program, nio yrkesprogram, fem introduktionsprogram och en gymnasiesärskola med två nationella program och individuella program. Gymnasiesärskolans lokaler finns vid Dackeskolan. Vi bedriver utbildning av hög kvalitet där elevens lärande och utveckling är i fokus.

Utbildningsförvaltningen i Mjölby tror att allt börjar med en bra rektor och bra lärare som brinner för undervisning och lärande. Därför söker vi nu en engagerad och kommunikativ rektor till de högskoleförberedande programmen som kan fortsätta utveckla undervisningen tillsammans med medarbetarna. Kungshögaskolans högskoleförberedande program gör redan nu ett kunskapsresultat som ligger bland de cirka 25 bästa kommunerna i Sverige, men vi vill att det ska bli ännu bättre.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som rektor på Kungshögaskolan rapporterar du direkt till gymnasiechefen. Du har formellt ansvar som rektor för de högskoleförberedande programmen EK, SA, NA och TE enligt gällande styrdokument. Du är också arbetsgivarföreträdare och har ett budget- och arbetsmiljöansvar. Mjölby gymnasium sätter det pedagogiska ledarskapet i centrum och fokus ligger på att tillsammans med lärarna fortsätta utveckla undervisningen. Du har ett stort stöd i rektorskollegor och en sammanhållen gymnasiestab med nyckelfunktioner som ekonomi och logistik.

Mjölby gymnasium utvecklar sin verksamhet i nära samarbete med näringsliv och universitet, förväntan finns på rektor att fortsätta utveckla det samarbetet.

Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning och en pedagogisk insikt. Det är meriterande om du har en rektorsutbildning. En tänkbar bakgrund kan även vara en väldokumenterad chef- och ledarerfarenhet från exempelvis industrin kombinerat med en förvärvad pedagogisk insikt.

För att lyckas väl i uppdraget tror vi att du är driven och kommunikativ med en mycket god samarbetsförmåga. Du är en ödmjuk och tydlig ledare på samma gång och har ett coachande ledarskap som kan hjälpa dina medarbetare att växa samt ge verksamheten goda förutsättningar. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god problemlösningsförmåga.

Ansök redan idag!
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Kontaktpersoner:
Maria Wallin, ansvarig rekryteringskonsult Unik Resurs (maria.wallin@unikresurs.se) tel: 076-320 81 77

Pär Palmgren, Gymnasiechef Mjölby kommun (par.palmgren@mjolby.se) tel: 0142-85017

Helena Hedlund, facklig företrädare Lärarförbundet (helena.hedlund@edu.mjolby.se) tel: 070-680 53 73

Carina Jungmalm, facklig företrädare Lärarnas riksförbund (carina.jungmalm@edu.mjolby.se) tel: 0142-85608

Väl mött!

Unik Resurs

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!