Bildningsdirektör till Danderyd kommun

Rekryterare
Plats
Danderyd (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 september 2017
Stängs
den 3 oktober 2017
Ref:
A713816
Kontakta
Bo Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Bildningsdirektör

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter
Som bildningsdirektör har du det samlade ansvaret för utbildningsverksamheten och kultur- och fritidsverksamheten i Danderyds kommun. I rollen ingår även ansvar för det kommunala utförandet av vård och omsorg. Till din hjälp har du bl.a. din ledningsgrupp, bestående av sex medarbetare. Befattningen ingår i kommunens ledningsgrupp och du rapporterar till kommundirektören. Den totala omslutningen i budgeten för den verksamhet du leder är c:a 1,8 miljarder sek, varav ca 890 mnkr är den peng-finansierade egen-regiverksamheten. Sammanfattningsvis är ditt ansvar som bildningsdirektör följande: - Svara för den samlade utbildningsverksamheten i kommunen - Utveckla beställarrollen i kundvalssystemet och svara för kontakterna med skolor och förskolor i fristående regi med transparens och konkurrensneutralitet som grund - Utveckla kvalitet och resultat i Danderyds skolor, såväl kommunala som fristående - Svara för resursfördelning till all verksamhet oavsett driftform - Leda och utveckla den kommunala egenregin inom förskola, grundskola och gymnasieskola - Leda och utveckla kultur och fritidsverksamheten - Leda och utveckla den kommunala egna regin inom omsorg för äldre och funktionshindrade - Leda och utveckla ungdomsmottagningen och kulturskolan

Kvalifikationer
Vi ser i den här rollen en erfaren chef och ledare som är van att rapportera till och samverka med politiken. Vi vill att du är en ledare som är van att samarbeta och samverka på alla nivåer i en organisation, internt såväl som externt. För att passa för uppgiften vill vi att du som chef är tydlig och en förebild i ditt ledarskap. Du ska vara bra på att kommunicera och ha förmåga att se helheten i en komplex organisation och kunna leda en verksamhet i förändring. Vi söker en engagerad, förtroendeskapande och lyhörd ledare som med integritet kan stödja cheferna i sin organisation för att omsätta mål och visioner till handling. Rätt person bör ha chefserfarenhet från den kommunala sektorn med tyngd inom utbildningsområdet och intresse för vård- och omsorgsområdet. Helst ska du ha verkat i hela kedjan, från förståelse för brukarbehovet, analys och kravställande, ansvar för erbjudande och utförande till uppföljning och utvärdering av kvalitet. Du har kunskap om rådande regelverk och lagstiftning inom dom relevanta områdena. Du kan även komma från privat näringsliv och ha skaffat dig god kunskap om kommunal verksamhet på annat sätt. Du är känd för att framgångsrikt ha drivit utvecklings- och förändringsarbete som har resulterat i önskvärda resultat. Krav: - Högskoleexamen som svarar mot ansvarsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant - Omfattande erfarenhet som ledare för en större organisation och dokumenterat goda ledarmeriter - God kännedom om de lagar och förordningar som styr kommuners verksamhet - Erfarenhet av att samspela med politiken - Erfarenhet av arbete inom utbildningsområdet För mer information om tjänsten kontakta gärna någon av rekryteringskonsulterna nedan som vi samarbetar med i den här rekryteringen. Bo Bengtsson, 070-971 35 50 bo.bengtsson@compass.se eller Ann-Sofie Rosenberg, 070 -6337676 ann-sofie.rosenberg@compass.se Sista dag för ansökan är 3 oktober. Intervjuer påbörjas eventuellt innan ansökningstidens utgång. Välkommen med din intresseanmälan.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan
Klicka på ansök-knappen och sök tjänsten via offentligajobb.se. Senaste ansökningsdag: 2017-10-03 Arbetsgivarens referensnummer: A713816

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)
Bo Bengtsson, Konsult - Compass Tel: 070-971 35 50 E-post: bo.bengtsson@compass.se

Ann-Sofie Rosenberg, Konsult - Compass Tel: 070 -6337676 E-post: ann-sofie.rosenberg@compass.se

Liknande jobb

Liknande jobb