Intendent till ​Arkitektur- och designcentrum (ArkDes)

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 21 september 2017
Stängs
den 29 september 2017
Ref:
AM2017/69
Kontakta
Eric De Groat
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

lediga-tjnster_sanaa-2007-72-1000x430

INTENDENT (AM2017/69 SVENSK TEXT)

Ref: AM2017/69

Presentation
ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett bibliotek och forskningscenter med ansvar för den nationella samlingen av arkitektoniska ritningar. Vi är även en nationell mötesplats för debatt och diskussion om arkitektur, design och stadsbyggnad. ArkDes är också ett museum för design och offentligt liv som omfattar hela designens bredd, från det digitala till det urbana i dess relation till medborgarna och det offentliga rummet.

Vi söker en intendent som kan utveckla och genomföra utställningar, evenemang, som kan arbeta med publikationer, skapa online innehåll och utbildningsprogram samt initiera och leverera internationella projekt.

Arbetsuppgifter
Som intendent på ArkDes blir ditt uppdrag att representera ArkDes både nationellt och internationellt i egenskap av ledande expert inom samtida arkitektur, stadsplanering och design. Med fördjupad kunskap om samtida arkitektur och design arbetar du med vårt team av intendenter och forskare med planering och genomförande av programaktiviteter och utställningar i våra utställningslokaler och hos partnerinstitutioner. Du kommer också att initiera och genomföra aktiviteter inom ramen för ArkDes roll som mötesplats för olika intressenter inom arkitektur och design. Du ska ha ambitionen att utveckla kunskap om våra historiska samlingar, men du är i första hand expert inom samtida arkitektur och design såväl internationellt som nationellt.

Som etablerad skribent och/eller kritiker kommer du att initiera och delta i pågående debatter om arkitektur och design i Sverige och därutöver. Du kommer också leda utvecklingen av det redaktionella innehållet på ArkDes digitala och sociala medier i syfte att nå ut till en bred publik online.

Vi letar efter en ambitiös intendent med en internationell utblick som kan hjälpa ArkDes till att bli ett av Europas viktigaste centra för arkitektur och design. Du måste trivas med att vara en del av ett team och bidra till att odla en kreativ, positiv och visionär miljö på ArkDes.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: 
• Brett internationellt nätverk inom arkitektur och design
• Erfarenhet av att kurera utställningar på internationell nivå
• Expert på internationell samtida arkitektur och design
• Internationellt erkänd kritiker och/eller skribent
• Erfarenhet av att arbeta med digitala och sociala medier
• Utbildning inom relevant ämne på högskolenivå

Vi värderar personliga egenskaper högt och förväntar oss att du har förmåga att arbeta självständigt, är strukturerad och med goda organisatoriska färdigheter. Du är lätt att arbeta med, du tycker om att vara en del av ett team och har en lösningsorienterad och positiv inställning till dina arbetsuppgifter. Du är stödjande i relationen till dina kollegor. Du håller deadlines. Du behärskar engelska obehindrat i tal och skrift.

ArkDes strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Praktiska upplysningar 

Varaktighet
Tillsvidareanställning på heltid (100 %). Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan 
Välkommen med din ansökan; personligt brev och CV. Du söker via länken ”Ansök” längst ned i annonsen. 
Ansökan ska vara ArkDes tillhanda senast den 29 september 2017. Ange referensnummer AM2017/69.

Kontaktupplysningar
Upplysningar lämnas av Eric De Groat, enhetschef.

Fackliga företrädare är Halla Sigurdardottir och Frida Melin för Saco samt Stefan Mossfeldt och Adolfo Vega för ST.

Du når samtliga via vår växel på telefon 08-520 23 500.

Liknande jobb

Liknande jobb