Sektorchef till Bilmetro AB i Gävle

Rekryterare
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 22 september 2017
Stängs
den 17 oktober 2017
Kontakta
Michael Schilling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Beskrivning

Bilmetro AB är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Dagens sortiment omfattar de starka varumärkena Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda, KIA och Scania. Bilmetro omsätter runt 3,3 miljarder SEK per år och har ca 570 anställda och säljer 11.500 bilar per år.

Bilmetro AB söker nu en Sektorchef till koncernen med placering i Gävle. Som Sektorchef har du ett övergripande och direkt ansvar för personbilsverksamheten i Gävleborg med enheter i Gävle, Sandviken, Bollnäs och Hudiksvall. Verksamheten omfattar ansvar för 215 medarbetare samt en omsättning på 1,3 miljarder sek per år.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och har 17 stycken direktrapporterande personer som du bedriver verksamheten tillsammans med. I ditt arbete kommer du att ha mycket kontakt med försäljning, servicemarknad samt generalagenter för de olika ledande varumärken vi arbetar med. Du kommer att vara en hel del på resande fot inom verksamhetsområdet för att ha en tät och nära dialog med våra enheter.

Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter med olika delar inom koncernen, bör du som person vara social, kommunikativ och trivas med ett stort och varierat kontaktnät. Du tillämpar ett prestigelöst och inspirerande ledarskap och förstår vikten av att bygga upp ett gott samarbetsklimat med övriga enheter inom och utanför bolaget. Du har en god analytisk förmåga och är pedagogisk, öppen och lyhörd i ditt sätt att kommunicera.

Nyckelkompetenser för att lyckas i denna roll är strategiska färdigheter och ett strukturerat och processorienterat arbetssätt. Det är viktigt att du är flexibel och kan ändra prioriteringar när det behövs eftersom vi arbetar i en ständigt föränderlig miljö. Du måste ha en dokumenterad erfarenhet av försäljning samt ledarskap och mycket meriterade är om du har erfarenhet av branschen eller närbesläktad verksamhet inom fordonsindustrin. Du har en akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som gör dig kvalificerad för tjänsten.

Du har en förståelse för finansiella processer och vana av att leverera månadsrapporter samt goda kunskaper i ekonomisk uppföljning och rapportering.

Stämmer detta in på dig och du utmanas av utmaningen, erbjuder vi dig ett mycket intressant och roligt arbete i en expansivt företag. Du rapporterar till VD för Bilmetro koncernen och tjänsten är placerad i Gävle.

I denna rekrytering samarbetar Bilmetro med Randstad AB och rekryteringskonsult Michael Schilling. Frågor om tjänsten besvarar av Michael Schilling på telefon 070-3123103 eller via mail michael.schilling@randstad.se

Din ansökan sänder du in till Randstad AB senast 2017-10-17 på www.randstad.se

Du kan läsa mer om Bilmetro på www.bilmetro.se