VD till Solatum Hus&Hem AB

Plats
Sollefteå (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 20 oktober 2017
Stängs
den 15 december 2017
Kontakta
Susanne Lindahl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

ceo-webb-1

Solatum Hus&Hem AB söker VD

Ditt uppdrag som VD är att leda och utveckla Solatum med stort fokus på underhåll och renovering. Arbetet med energieffektivisering är högt prioriterat. För kommunens och företagets utveckling är det också viktigt att nya bostäder planeras. Din uppgift är att säkerställa att hållbarhet är ledordet för företagets hela verksamhet och att inspirera medarbetarna att arbeta i den andan. Friskvård och hälsovård är en del i det arbetet. En viktig uppgift är att utveckla samarbeten och relationer med kommunen och andra aktörer.

Dina uppgifter är att 

 • Leda och utveckla företaget i enlighet med ägardirektivet och affärsplanen  
 • I ett helhetsperspektiv ansvara för företagets verksamhet, resultat och utveckling 
 • Upphandla och träffa avtal av större omfattning  
 • Leda och utveckla personalen  
 • Samverka med kommunen och olika aktörer på marknaden

Dina kvalifikationer 

 • Civilingenjörsexamen eller motsvarande kompetens inom bygg- och fastighet 
 • Goda kunskaper i fastighetsekonomi 
 • Erfarenhet av att driva och genomföra projekt avseende underhåll, om- och nybyggnad  
 • Kunskaper och erfarenheter av juridiska och ekonomiska frågor avseende förvaltnings- och hyresavtal  
 • Kunskaper och erfarenheter av juridiska frågor avseende entreprenadavtal 
 • Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling 
 • Erfarenhet av bostadsförvaltning 
 • Erfarenheter av, att med goda resultat, leda personal 
 • Erfarenhet av att verka i en politisk styrd organisation 

Dina personliga egenskaper
Som person är du drivande och initiativrik. Du är prestigelös och kollegial. Du har kunskap om och förståelse för allmännyttiga bostadsföretags roll i samhällsbygget och har intresse av att vara med och utveckla den. Du kan kommunicera tydligt och entusiasmera på alla nivåer. 

Ansökan 
Om du tycker att tjänsten som VD passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka in din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar vi med SABO, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag.  

För att få mera information och söka tjänsten gå in på  Solatums hemsida http://solatum.se/mittnyajobb. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Solatum Hus&Hem ordförande Susanne Lindahl, tfn 073-825 88 98, mail: susanne.lindahl@solleftea.se   nuvarande VD Timo Siikaluoma, tfn 0620-68 28 54, 070-354 81 12, mail: timo.siikaluoma@solleftea.se eller Birgitta Frejd, SABO, tel. 070-544 10 30. 

Om Solatum Hus&Hem
Solatum Hus&Hem ska vara det självklara valet för den som vill ha ett tryggt, trivsamt och hållbart hyresboende i Sollefteå. Nyckelord för företagets verksamhet är därför konkurrenskraft, prisvärdighet och kvalitet. Företaget har en aktiv roll i kommunens arbete med att vidareutvecklas som attraktiv bostads- och näringslivskommun.

Solatum Hus&Hem AB ägs av Sollefteå kommun och är ett kommunalt bolag med uppdrag att i allmännyttigt syfte främja bostadsförsörjningen i kommunen. Företagets affärsidé är att tillhandahålla ett tryggt boende och ändamålsenliga lokaler i en trivsam miljö. Företaget har drygt 1 200 lägenheter och förvaltar enligt avtal med kommunen verksamhetslokaler såsom skolor, förskolor, brandstation mm. Omsättningen uppgick 2016 till ca 180 miljoner kronor. Företaget har 60-talet anställda.

Sollefteå kommun har ca 20 000 invånare varav nästan hälften är bosatta i Sollefteå tätort. I kommunen finns också flera andra natursköna tätorter som Långsele, Näsåker, Ramsele och Junsele.