Ekonomidirektör Kronofogden i Sundbyberg

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm (SE)
Annonserat
den 30 oktober 2017
Stängs
den 17 november 2017
Ref:
13916-840 24043-17
Kontakta
Christina Gellerbrant Hagberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

annonser-for-lediga-jobb-768-400Ekonomidirektör som vill utveckla vår verksamhet till vårt huvudkontor i Sundbyberg

Ref: 13916-840 24043-17

Vi ser möjligheter, gör du?
Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

I syfte att ge förutsättningar för myndigheten att förverkliga våra strategier genomförde Kronofogden under 2016 en översyn av huvudkontoret. Som en del i översynen skapades den nya ekonomiavdelningen 1 januari 2017. Avdelningen består av två enheter - analysenheten och infrastrukturenheten – vilka fortfarande är under utveckling.

Ditt nya jobb
Som ekonomidirektör har du ett övergripande och omfattande ansvar för myndighetens ekonomiska redovisning, planering och uppföljning av verksamheten samt infrastruktur i egenskap av lokal, säkerhets och inköpsfrågor. Du formar den nya ekonomiavdelningen tillsammans med medarbetarna vad gäller arbetssätt och processer, du svarar för avdelningens budget och resultat, för personal och arbetsmiljö samt för myndighetens samlade resultat.

Gemensamt för dina ansvarsområden är att leda ekonomiavdelningens arbete så att Kronofogden säkrar en god ekonomisk redovisning och utvecklar sin förmåga att de på ett agilt sätt svarar upp mot förändringar i kundernas efterfrågan. Vidare ansvarar du för den finansiella redovisningen av uppbörden.

Ditt personal- och arbetsmiljöansvar omfattar cirka 40 medarbetare. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar till Rikskronofogden.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du har:

  • Akademisk examen inom ekonomi
  • Minst 3 års chefserfarenhet med personal- och budgetansvar
  • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete på övergripande strategisk nivå i en myndighet.
  • Chefserfarenhet vid större strategiska organisationsförändringar och omställningsarbete
  • Erfarenhet från ledningsgruppsarbete i större organisation
  • Erfarenhet från strategiskt verksamhetsutvecklingsarbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer och av att förbättra processer, arbetssätt, roller och organisation.  Vidare är det meriterande om du har minst tre års erfarenhet av lean-inspirerat arbetssätt med ständiga förbättringar.

Dina egenskaper
Vår verksamhet är under stark utveckling och därför söker vi dig som har förmågan att leda i förändring och genom ständiga förbättringar skapa resultat och effekt. Du är trygg i ditt ledarskap och har en god förmåga att sätta helheten främst för att med handlingskraft och ansvarsfullt omdöme utveckla en omfattande verksamhet

Som person har du en personlig mognad och god förmåga att skapa förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för att utföra och förbättra sitt arbete. Du leder genom att skapa engagemang och delaktighet, är strategisk, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga samt en förmåga till överblick och samordning av ett diversifierat ansvarsområde. Du förstår vikten av ordning och reda, god service och ett gott bemötande och du leder genom mod, prestigelöshet och tydlighet. Vidare är du som person uthållig, lugn och stabil samt arbetar effektivt även under press.

Du har en god kommunikativ förmåga vad gäller både tal och skrift samt lätt för att samarbeta med både interna och externa parter.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Information
Anställningen är tillsvidare, men chefsförordnandet är tidsbegränsat på fem år.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass och därför måste du vara svensk medborgare.

Urvalstester kommer att användas.

Resor förekommer i tjänsten.

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Kontaktpersoner
Christina Gellerbrant Hagberg
Rikskronofogde
010-579 26 11

Lena Karjel
HR-partner
010-579 21 84

Clarence Eliasson
facklig kontaktperson Saco
010-578 38 29

Arne Lundgren
facklig kontaktperson ST
010-577 59 03

Du ansöker senast 2017-11-17 genom att klicka på knappen nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb