Jurist och dataskyddsombud till FMV

Rekryterare
FMW
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 31 oktober 2017
Stängs
den 16 november 2017
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

FMV söker jurist och dataskyddsombud

Som jurist och dataskyddsombud tillhör du vår centrala Juridik- och säkerhetsstab vilken stödjer myndighetens olika resultatenheter i alla juridiska frågeställningar. Staben svarar även för organisationens säkerhetsskydd samt för samordning av FMV:s risk- och krishantering. Vidare stödjer staben myndighetens ledning med beredning av olika ärenden. Tillsammans är vi ca 40 medarbetare uppdelat på tre avdelningar där du rapporterar till chefen för juridikavdelningen.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du stort eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.  Du kommer att jobba tillsammans med myndighetens erfarna jurister på Juridik- och säkerhetsstaben. Vi på FMV strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vår arbetsplats ligger i Stockholm vid Gärdet.

Ditt arbete
Tjänsten som jurist och dataskyddsombud är ny och ett led i vår anpassning till den nya dataskyddsförordningen. Vi tror att det är rimligt att du lägger halva din tid på uppgifter kopplade till dataskyddsförordningen och den andra halvan på övrig verksamhetsjuridisk rådgivning. I rollen som dataskyddsombud kontrollerar du att dataskyddsförordningen och övrig lagstiftning på området följs genom att bl.a. genomföra kontroller och utbildningsinsatser. Du är kontaktpunkt för tillsynsmyndigheten och de registrerade personerna.  I din roll som juridisk rådgivare upprättar  du interna styrdokument, följer rättsutvecklingen och arbetar med olika utbildningsinsatser inom myndighetens olika juridiska frågeställningar. Vidare fungerar du som rättsligt stöd till myndigheten och de olika projekten, du kan delta i förhandlingar med leverantörer och internationella aktörer, göra kvalitetsuppföljningar, analysera och bidra till utveckling av vårt interna arbetssätt och styrsystem.

Samtliga jurister hos oss förutsätts kunna hantera juridiska problem inom skilda rättsområden. Tillsammans jobbar vi dagligen med frågor inom olika rättsområden som offentlighet- och sekretess, säkerhetsskydd, förvaltning, offentlig upphandling, affärsjuridik, arbetsrätt, internationell rätt men också med skadeståndrätt, miljörätt, fastighetsrätt, hyresrätt, patenträttsliga frågor och IT-rätt m.m. Rollen som jurist vid FMV är mångfacetterat och komplex vilket innebär ett stort ansvar, men också stora möjligheter att få jobba med många olika typer av frågor och rättsområden. Du förväntas också kunna föra myndighetens talan i olika rättsliga instanser och svara på frågor och remisser från t.ex. regeringen och andra myndigheter.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har Jur.kand. eller juristexamen samt flera års praktisk erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har minst något eller några års erfarenhet av arbete med PuL-frågor. Vi ser gärna att du har fullgjord notariemeritering.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självgående, kvalitetsmedveten och flexibel. Du kan se de juridiska problemen i ett större sammanhang och hitta kreativa lösningar som du på ett pedagogiskt sätt kan förklara för medarbetare utan juridisk kompetens. Du måste kunna strukturera och driva arbetet vidare, lägga ner energi och engagemang i myndighetens verksamhet, vara motiverad och effektiv. Du har en god samarbetsförmåga och en god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Arbetet innebär att du måste kunna väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden för att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Låter det intressant?
Sök tjänsten genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är: Saco-S Elisabeth From, OFR/S Gun Åström, OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Åsa Karlsson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen ber vi dig kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Experis på telefon 076-780 68 64.

Sista ansökningsdag är 2017-11-16

Varmt välkommen med din ansökan!  

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Liknande jobb

Liknande jobb