Kemist med inriktning på miljöexponering - vikariat

Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm (SE)
Annonserat
den 1 november 2017
Stängs
den 20 november 2017
Ref:
2.3.a-H17-07620
Kontakta
Katarina Lundberg
Anställningsform
Vikariat
Arbetstid
Heltid

Kemist med inriktning på miljöexponering - vikariat

Arbetsplatsbeskrivning
Kemikalieinspektionen är en myndighet under regeringen. Vi arbetar i Sverige, inom EU och internationellt för att utveckla lagstiftning och andra insatser som främjar god hälsa och bättre miljö. Vi har tillsyn över reglerna för kemiska produkter och ämnen i varor och gör inspektioner. Vi granskar och godkänner bekämpningsmedel innan de får användas. Vårt miljökvalitetsmål är Giftfri miljö. Kemikalieinspektionen har cirka 280 medarbetare och ligger centralt i Sundbyberg.

Avdelningen för utveckling av lagstiftning och andra styrmedel arbetar i huvudsak med utveckling och tillämpning av lagstiftning, nationellt, inom EU, och internationellt.

Enheten för ämnesutvärdering arbetar inom ramen för EU:s program för växtskyddsmedel och biocidprodukter och bidrar till riskbedömning och begränsning av aktiva ämnen eller organismer i bekämpningsmedel. Enheten arbetar också med ämnesutvärdering inom ramen för Reach.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta i projektform med riskbedömning av verksamma ämnen i bekämpningsmedel. Arbetet sker inom ramen för EU:s regelverk för växtskyddsmedel och biocider och består huvudsakligen av att granska dokumentation rörande verksamma ämnens identitet, kemiska och fysikaliska egenskaper samt analysmetoder för att detektera verksamma ämnen i olika matriser samt att skriva underlag till våra svenska riskbedömningsrapporter. 

Vidare ingår det i arbetet att bistå med kemisk kompetens till övriga sakområden i projektet. Arbetet sker i samarbete med sökande företag och andra berörda myndigheter inom Sverige och EU.

Kvalifikationer
Du ska ha naturvetenskaplig högskoleexamen med tyngdpunkt på området kemi.

Kunskap inom oorganisk kemi, erfarenhet av arbete inom området kemi och erfarenhet från forskning (gärna disputerad) eller utvärderings- eller riskbedömningsarbete vid en myndighet eller inom näringslivet är meriterande. Du ska vara väl förtrogen med att läsa och granska naturvetenskaplig information. Du måste kunna arbeta självständigt och uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och trivs med att hantera flera projekt i olika fas samtidigt. Täta externa och interna kontakter ställer också höga krav på omdöme och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom att du är noggrann och strukturerad, resultatinriktad, tar initiativ, har förmåga att prioritera och trivs med tydliga deadlines.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast
Varaktighet: Vikariat på cirka 1 år
6 månader eller längre.

Ansökan
Ansök senast: 2017-11-20
Referensnummer: Diarienummer: 2.3.a-H17-07620

Lön
Månadslön, individuell lönesättning
Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Katarina Lundberg
Enhetschef
08-519 41 166
katarina.lundberg@kemi.se

Fackliga företrädare
Lars Andersson
ST
08-519 41 128

Anna Lindberg
SACO
08-519 41 221
anna.lindberg@kemi.se

Övrigt
Kemikalieinspektionen bedriver ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter. 

Vi har gjort vårt medieval och undanbeder oss därför bestämt, kontakt med mediesäljare.