Statistiker till MMS

Rekryterare
MMS
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 1 november 2017
Stängs
den 19 november 2017
Kontakta
Linda Bellis

Statistiker  

MMS söker en statistiker med ett analytiskt sinne

Om tjänsten
Som statistiker på MMS kommer du få möjlighet att vrida och vända på stora datamängder för att se vilka förbättringar och förändringar som kan göras. Du kommer jobba med frågeställningar som ingen ännu har löst, vilket ställer höga krav på nyfikenhet, förändringsvilja och lösningsförmåga. Du kommer att ha möjlighet att utbyta erfarenheter och bolla idéer med experter internt så väl som internationellt då MMS har många samarbeten utanför Sverige. 

Du kommer att arbeta med den dagliga verksamheten kring att säkerställa kvaliteten av mätningen av rörlig bild. Du kommer också vara delaktig i utvecklingen av nya och befintliga mätmetoder för rörlig bild. Din utmaning kommer att vara att tillsammans med teamen utveckla mätningarna för TV och online samt kopplingen där mellan. Detta innebär bland annat att titta på och testa nya lösningar som kan förbättra mätningarna med samma goda kvalitet som är MMS standard.

Vi kan erbjuda ett omväxlande, roligt och tryggt jobb där vi strävar efter balans i livet, både på och utanför arbetet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt placerad i centrala Stockholm. 

Du som person
Vi tänker oss att du har ett par års arbetslivserfarenhet med inriktning i statistik eller dataanalys. Du besitter kunskap om statistisk metodik och har ett analytiskt sinne. Du har erfarenhet av att hantera, bearbeta och analysera stora datamängder från flera olika typer av källor. 

Vi önskar att du har en utbildning i statistik i grunden. Att du har ett intresse av datakvalitet och tycker om att analysera data på detaljnivå för att t.ex hitta samband och avvikelser. Vi ser gärna att du även har kunskap i programmeringsspråket R eller har erfarenhet av en annan statistisk programvara till exempel SAS. 

Har du dessutom programmerings- och databaskunskaper för att kunna omsätta den statistiska kompetensen till praktik, exempelvis genom grundläggande kunskap i SQL eller att arbeta med relationsdatabaser, ses det som ett stort plus. Du har goda kunskaper i Office-paketet. 

Du är van vid att jobba i grupp och kan också tänka dig att leda mindre projekt. Du är noggrann, arbetar strukturerat, detaljorienterat och kvalitetsmedvetet och drivs av att säkerställa kvalitet i alla led. Utöver det trivs du med att arbeta mot deadlines. Du bör vara utåtriktad, engagerad och självgående. Då din roll innebär att du har många kontaktytor behöver du vara kommunikativ i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Är du analytisk, nyfiken och lösningsorienterad och vill arbeta i medievärldens mest spännande område skall du söka jobbet omgående!

I den här rekryteringen samarbetar MMS med decennium3. Välkommen att lämna din ansökan via http://www.decennium3.se eller http://source-hr.se/ senast den 19 november 2017. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Bellis på 070-783 96 00 eller linda.bellis@source-executive.se 

MMS är ett branschorgan som jobbar med att mäta konsumtion av rörlig bild oavsett om det sker på TV-apparaten i vardagsrummet, datorn i sommarstugan eller telefonen på bussen på väg till jobbet.

Hela branschen är under förändring som drivs av teknikutveckling och nya tjänster som erbjuder möjlighet att se på innehåll varsomhelst, närsomhelst. Detta innebär att de kommande utmaningarna blir unika och komplexa och vi behöver duktiga människor som vill tackla dessa utmaningar och försöka förstå de nya förutsättningarna tillsammans med oss.

Liknande jobb

Liknande jobb