Jurister till rättsavdelning med anledning av dataskyddsreformen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 2 november 2017
Stängs
den 21 november 2017
Ref:
C16101/2017
Kontakta
David Kummel
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Jurister till rättsavdelningens enhet för rättslig styrning och stöd

Organisation: Rättsavdelningen
Län: Stockholms län
Utlysningsdatum: 2017-10-31 15:00
Sista ansökningsdatum: 2017-11-21 23:59
Referensnummer: C16101/2017

Beskrivning av arbetsplatsen
Polismyndigheten är en enrådsmyndighet vilket innebär att den leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare och organiseras i sju regioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. De sju regionerna är Stockholm, Väst, Syd, Öst, Mitt, Bergslagen och Nord. Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten och ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet och informationsförvaltning. I dagsläget har rättsavdelningen drygt 700 medarbetare på flera orter i landet.

Arbetsuppgifter
Vi söker jurister med huvudsaklig inriktning att ge rättsligt stöd rörande dataskydd/personuppgiftsfrågor till de nationella avdelningarna, dock främst till Nationella operativa avdelningen (NOA), i dess roll som informationsägare och kravställare av IT-system för hela myndighetens brottsbekämpande verksamhet.

Du kommer att tillhöra en grupp vid enheten för rättslig styrning och stöd på rättsavdelningen, med placering i Stockholm. Som jurist vid denna grupp kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:

 • Lämna stöd och rådgivning till verksamheten rörande dataskyddslagstiftning.
 • Genomföra rättsutredningar och konsekvensanalyser för nya eller förändrade personuppgiftsbehandlingar och IT-system.
 • Granska anmälningar till Polismyndighetens förteckning över personuppgiftsbehandlingar 
 • Lämna stöd vid upprättande av personuppgiftsbiträdesavtal, styrdokument och överenskommelser om direktåtkomst
 • Företräda Polismyndigheten vid kontakter med Regeringskansliet, tillsynsmyndigheter och andra brottsbekämpande myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • Juristexamen. 
 • Flerårig erfarenhet av att arbeta med självständigt juridiskt arbete. 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. 

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Arbetat i offentlig verksamhet, gärna vid domstol, myndighet eller Regeringskansliet. 
 • Fullgjort notarietjänstgöring. 
 • Erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor inom Polismyndigheten, andra brottsbekämpande myndigheter eller hos tillsynsmyndigheter.
   

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på juridisk skicklighet och mycket god analytisk förmåga. Du bör vara noggrann och strukturerad. Rollen innebär att företräda Polismyndigheten gentemot Regeringskansliet, domstolar, tillsynsmyndigheter och andra brottsbekämpande myndigheter, vilket kräver lyhördhet och god förmåga att samarbeta och kommunicera. Som rättsligt stöd i nationella och internationella personuppgiftsfrågor till hela Polismyndigheten ser vi att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i ett högt tempo.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef vid enheten för rättslig styrning och stöd, David Kummel, tel. 010-563 50 23.

Facklig företrädare
Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Dagtid 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81 & Antonia Liljeblad, tfn 0703805681.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb