chef nyheter & aktualiteter, sr kultur & samhälle i stockholm.

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 3 november 2017
Stängs
den 19 november 2017
Ref:
201089963
Kontakta
Lotta Carlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

chef nyheter & aktualiteter, sr kultur & samhälle i stockholm.

beskrivning
Vill du leda och driva en av Sveriges största specialistredaktioner? Med spetsprogram inom kultur och underhållning, och därtill några av de största (och bästa!) programmen för unga? Är du en reflekterande och modig publicist med längre erfarenhet av att driva och utveckla en självständig journalistik i dialog med din publik? Är du en lyssnande och inspirerande ledare som brinner för public service?
Då är du rätt person för ett av mediesveriges roligaste uppdrag!

Uppdragsgivare: SR Kultur & Samhälle
Ort: Stockholm
Omfattning: Heltid

Uppdragets innehåll och utmaningar:
Kultur & Samhälle på Sveriges radio består av två större redaktioner, och vi söker nu chefen för en av dem, Nyheter & Aktualiteter. Som chef och utgivare här har du helhetsansvar för en redaktion som arbetar med kulturnyheter och fördjupande kulturjournalistik i program som Kulturnytt och P1 Kultur. Därtill finns klassiska underhållningsformat som Spanarna, Svensktoppen och Nordegren & Epstein i P1, och program för unga som Morgonpasset och PP3.

Tillsammans med en biträdande chef och programchefer driver du det publicistiska arbetet på alla plattformar och skapar förutsättningar för agendasättande journalistik med hög kvalitet. Du lägger stor vikt vid att utbudet präglas av mångfald och speglar hela landet. Du arbetar för ett ökat samarbete och lärande inom hela Kultur & Samhälle, där exempelvis även Sveriges radios framgångsrika dokumentär- och dramautbud återfinns, och för ett kontinuerligt utbyte av idéer, kompetens och resurser mellan redaktioner och program. Du säkerställer att arbetet bedrivs utifrån Sveriges Radios strategiska mål, Kultur & Samhälles verksamhet och förutsättningar, programuppdrag och budget.

I samråd med närmaste chef företräder du Sveriges Radio i samhällsdebatt och externa kontakter inom redaktionens områden. Redaktionschefen ingår i ledningen för Kultur & Samhälle och ansvarar enskilt och tillsammans med övriga ledningen för utvecklingen av hela verksamheten.

Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen har du en akademisk utbildning inom journalistik, eller motsvarande, därtill gärna fördjupade studier och kunskaper inom ett kulturämne eller motsvarande. Du har varit verksam som journalist länge och har aktuell publicistisk erfarenhet från en större mediearbetsplats. Du har minst 5 års chefs- eller ledarerfarenhet från media och aktuell erfarenhet av kultur- eller annan specialiserad journalistik, därtill bred förståelse för program inom såväl underhållningsgenren som för den unga målgruppen.

God kännedom om radiomediet, public service, kulturbranschen och dess aktörer är meriterande, liksom erfarenhet av att leda mångfald och själv ha tillgång till andra perspektiv, nätverk och språk än de vanligaste.

Som person är du strukturerad och har mycket god kommunikativ förmåga, är lyssnande och lärande. Du bygger goda, hållbara relationer och är en närvarande och trygg chef som tar tillvara idéer och kreativitet.

Vad erbjuder vi?
Kultur & Samhälle producerar ett 40-tal program och poddar inom flera genrer för P1, P2, P3 och P4. Vi är ett 100-tal medarbetare i Stockholm, varav drygt hälften arbetar inom Nyheter & Aktualiteter, och har ett flertal medarbetare knutna till våra program på orter som Göteborg, Malmö och Umeå. Därtill har vi många externa samarbetspartners. Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är tillsvidare. Tillträde 2018-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-11-19. Urval och intervjuer sker löpande. 
 
Vill du veta mer? 
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Mer information får du av Lotta Carlsson på telefon 073-075 23 25.

Fackliga frågor besvaras av Ulrika Hyllert - Journalistklubben, Erland von Heijne - Unionen, Diyar Boskani – SACO, Andreas Miller, Ledarna. Samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan!   

Liknande jobb

Liknande jobb