Ekonomichef till Riksrevisionen

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 3 november 2017
Stängs
den 27 november 2017
Ref:
2.2.1-2017-1417
Kontakta
Anette Bäck
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Riksrevisionen, som är en del av riksdagens kontrollmakt, har unika möjligheter att granska genomförandet av och effektiviteten i det statliga åtagandet. Resultatet av granskningarna är ofta uppmärksammade och används som underlag i offentlig debatt och i samband med politiska beslut.

Som ekonomichef vid Riksrevisionen verkar du i en kunskapsorganisation med ett viktigt samhällsuppdrag. Riksrevisionens verksamhet omfattar effektivitetsrevision av all statlig verksamhet och årlig finansiell revision av cirka 250 myndigheter. Vi har även ett internationellt utvecklingssamarbete med flera revisionsmyndigheter runtom i världen.

Arbetsuppgifter
Vi söker en ekonomichef som med engagemang och professionalism vill bidra till Riksrevisionens utveckling genom att ta ansvar för myndighetens ekonomiprocesser ur ett helhetsperspektiv. Du ansvarar bland annat för samordning, utveckling och uppföljning av myndighetens redovisning, bokslut, budget, årsredovisning samt löneadministration och reseräkningar.

Som ekonomichef leder och fördelar du arbetet inom enheten. Ekonomienheten genomgår just nu en förändring med omstrukturering av enhetens arbetssätt. Du ingår även i ledningsgruppen för avdelningen för verksamhetsstöd.

Vi söker
Vi söker dig med tidigare chefserfarenhet och flerårig erfarenhet av ekonomifrågor inom statsförvaltningen Du har relevant akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med ekonomi-, redovisnings- och styrningsfrågor. Det är meriterade om du har erfarenhet av ledarskap från en kunskapsorganisation samt erfarenhet av avgiftsbelagd verksamhet och förändringsarbete.

Du är strukturerad, noggrann och har god förmåga att leda och motivera dina medarbetare. Du har förmåga att se till hela myndighetens verksamhet. Då arbetet innebär många kontakter internt och externt söker vi dig med mycket god förmåga att samarbeta och företräda myndigheten. Du har dessutom mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är initiativrik och ser lösningar på utmaningar i arbetet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som gott omdöme och personlig integritet.

Om tjänsten

Anställningen är tillsvidare med ett chefsförordnande om fyra år och med möjlighet till förlängning.

Ansökan
Skicka in din ansökan senast 2017-11-27 märkt med dnr 2.2.1-2017-1417. För att söka tjänsten registrerar du personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan och ger ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter.

Mer information om anställningen
Vill du veta mer? Kontakta avdelningschef Anette Bäck, tfn 08-5171 41 80.

Fackliga representanter
Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272
Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097

Liknande jobb

Liknande jobb