Verksamhetschef till Skolhälsan, Stockholms stad

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 3 november 2017
Stängs
den 20 november 2017
Ref:
2017/7377
Kontakta
Lena Hanberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Verksamhetschef till Skolhälsan och elevhälsans medicinska insats

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vi vill att eleverna ska ha de bästa förutsättningarna, stöd och stimulans så att de utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att skicklig personal på skolan är avgörande för att eleverna ska lyckas, och att skickliga chefer är avgörande för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag. Vill du som vi så kanske du är den verksamhetschef som vi nu söker till Skolhälsan och elevhälsans medicinska insats.

Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart Stockholm där alla kan växa. Vi utgår från stockholmarnas behov och våra verksamheter bidrar till bättre förutsättningar för att leva, bo och verka i Stockholm. Oavsett vilken del av staden vi arbetar i känner vi stolthet och engagemang för vårt arbete. I takt med att Stockholm växer förändras även vårt uppdrag. Detta kräver att vi ständigt arbetar för att utveckla verksamheten och vår kompetens. Som chef i Stockholms stad formulerar du tydliga mål, skapar möjligheter till lärande samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Arbetsplatsbeskrivning
Skolhälsan är en enhet inom utbildningsförvaltningens avdelning för stöd kring lärande och elevhälsa.

Skolhälsan ansvarar för elevhälsans medicinska insats (EMI) och är en självständig verksamhetsgren i förhållande till övriga elevhälsan. Elevhälsan på varje skolenhet leds av rektor medan verksamhetsansvaret för hälso- och sjukvård och det medicinska uppdraget leds av verksamhetschef för EMI. Verksamhetschefen arbetsleder skolläkare samt centralt anställda skolsköterskor. Verksamhetschefen har också ansvar för den del av psykologinsatsen som faller inom ramen för hälso- och sjukvård i samarbete med medicinskt ansvarig psykolog.

Den samlade elevhälsan omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser och har till uppgift att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål och skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Kvalifikationer
Som verksamhetschef ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du drivs av nyfikenhet och vill påverka barn och ungdomars vardag. Du vill göra verklig skillnad. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra samt skapar engagemang och delaktighet. I yrkesmässiga sammanhang är du utåtriktad och socialt aktiv, skapar kontakter och underhåller relationer. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Som ledare är du coachande och utvecklar dina medarbetare genom att leda dem i att identifiera mål, undanröja hinder, skapa möjligheter samt planera handling. Du tänker strategiskt, har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse.

Sökande har gedigen erfarenhet som chef och ledare samt läkarexamen med specialistkompetens inom Barn- och ungdomsmedicin, Allmänmedicin eller Barn-och ungdomspsykiatri. Klinisk erfarenhet med goda referenser. Du har erfarenhet av att ha arbetat inom en offentlig och politiskt styrd verksamhet och har god kännedom om de lagar och kvalitetssystem som styr elevhälsan på skolan.

Disputation och forskningserfarenhet samt erfarenhet av elev- folkhälsoarbete är meriterande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på utbildningsförvaltningen med ett sexårsförordnande på den aktuella tjänsten.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/7377

Kontakt

  • Lena Hanberg, avdelningschef, 08-50833784
  • Michael Martinson, chefrekryterare, 08-50833015

Facklig företrädare

  • Kjell Sjöberg, Sveriges skolledarförbund, 076-8252583
  • Olle Pettersson, Lärarförbundet, 076-1221743
  • Ragnar Sjölander, LR, 070-7601930
  • Pia Lejkemo, Vårdförbundet, 08-50833567
  • Tibor Muhi, SACO, 070-0904448
  • Karin Wrannvik, Ledarna, 076-1290750

Publicerat: 2017-10-30
Sista ansökningsdag: 2017-11-20
Utbildningskrav: Högskola/universitet

Liknande jobb

Liknande jobb