HR-specialist till internationell industrikoncern

Rekryterare
Unik Resurs
Plats
Nyköping (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 3 november 2017
Stängs
den 15 november 2017
Kontakta
Jonas Henrikson
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

HR-specialist till internationell industrikoncern

Arbetsgivare: Unik Resurs i Sverige AB
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: HR/ Organisation
Ort: Nyköping
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-11-15

Till en av våra kunder, en division inom en internationell industrikoncern med verksamhet globalt, söker vi en HR-specialist som brinner för att leverera ett affärs- och verksamhetsnära HR utan onödigt krångel och så effektiva processer det bara är möjligt.

Detta är ett rekryteringsuppdrag och din anställning blir hos vår Kund inom deras HR-funktion.

Vad innebär rollen?
Divisionens HR består av totalt 12 HR-kollegor och ert uppdrag är att bygga ett affärs- och verksamhetsnära HR som gör skillnad. Som stöttar cheferna i deras vardag och hjälper dem ta det mandat de har i sina roller. Var och en med sina ansvarsområden men givetvis i samarbete med varandra och andra inom divisionen och i verksamhetens andra globala divisioner.

I denna specifika roll ingår initialt specifikt ansvar för bland annat; 

 • Kompetensutvecklingsfrågor. Du driver programupplägg och samarbete avseende chef-och ledarutvecklingsprogram och du säkerställer att de obligatoriska utbildningarna finns hos respektive chef och samtalar med leverantörer på utbildningsområdet. 
 • Talangfrågor. Du sätter ramverk för hur vi arbetar med långsiktig kompetensförsörjning. Hur vi identifierar och driver talangarbetet och ansvarar för arbetssätt runt successionsplaneringen inom divisionen.
 • Attraktionskraft och rekrytering. I detta ansvarar du bland annat för arbetet med erbjudandet och förmånspaketen kopplat till anställningar. Men du driver också att förenkla rekryteringsarbetet för HR-partners i verksamheten och ser till att vi har rätt avtal på plats för olika ändamål kopplat till rekrytering och urval.
 • Resultatstyrning. Arbetar med utveckling och utbildning kopplat till medarbetarsamtal, smarta mål och systemuppsättning för ex. rörliga lönedelar.
 • Avvecklingsfrågor. Du förvaltar och utvecklar våra exit- och staystrukturer inom verksamheten. Analyserar och sammanställer resultatet.

Detta är de ansvarsområden vi ser idag. Men om du förväntar dig en stadig verksamhet utan förändring så är detta fel position för dig. Marknaden är volatil och vi är snabbfotade och flexibla- ligger steget före och överträffar gärna förväntningarna. Verksamheten är under konstant utveckling och kommer inte se ut som den gör idag om 3 år. Därmed öppnar det sig många nya möjligheter för dig i din utveckling vartefter tiden går och du blir säkrare i rollen.

Vem är du som person?
Vi söker dig som etablerar långsiktiga relationer och identifierar och säkerställer lösningar som överensstämmer med verksamhetens behov. Du hanterar oväntade situationer med bevarat lugn och agerar konsekvent. Du kommunicerar tydligt och enkelt och ställer frågor i syfte att samla information. Du har förmågan att lyssna och bygga vidare på det som andra säger och skiljer tydligt på fakta och egna eller andras åsikter.

Vad har du med dig?
Utbildning; Det finns i tjänsten inga formella utbildningskrav, men naturligtvis är det meriterande med en akademisk utbildning med inriktning mot Personal, Arbetsliv och Organisation (PA) eller liknande.

Erfarenhet; Vi tror att du har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet, troligtvis mer om du saknar akademisk skolning. Det viktiga är att du är trygg i din HR-roll och förstår det stöttande arbete befattningen innebär.

Kunskaper; Du behärskar engelska mycket väl i både tal och skrift. Detta då ditt arbete dagligen innebär internationella kontakter. Du har därtill en bred HR-kunskap med dig, alternativt en djup kunskap inom mer än ett av nedanstående områden;

 • Rekrytering
 • Attraktion/Employer Branding
 • Talent management
 • Utbildningsplanering
 • Kompetensutveckling
 • Resultatstyrning
 • Grupputveckling och därtill verktyg (360, GDQ, DiSC, PAPI, IDI, OPQ etc.)

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Jonas Henrikson och nås på 076-7781505 eller på jonas.henrikson@unikresurs.se

Väl mött!

 

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag. Vid frågor kontakta Frida Palm eller Angelica Hallgren på; Frida.palm@unikresurs.se eller angelica.hallgren@unikresurs.se.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!