Webbanalytiker till Arbetsförmedlingen

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 5 november 2017
Stängs
den 19 november 2017
Ref:
Af-2016/0047 3806
Kontakta
Ellen Engström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Webbanalytiker till Arbetsförmedlingen

I Arbetsförmedlingens digitala tjänst Platsbanken görs 30 miljoner sökningar varje månad och Platsbanken-appen har 300.000 användare per månad. Arbetsförmedlingens webbplats har 5 miljoner besök och 2 miljoner unika besökare varje månad. Arbetsförmedlingens förnyelsearbete kräver en kraftsamling kring de digitala kanalerna och ett stort fokus på kunddriven tjänstedesign av digitala och mobilanpassade tjänster. Därför har vi bildat avdelningen Digitala Tjänster som ansvarar för digitaliseringsarbetet. Vi befinner oss i en spännande uppbyggnadsfas och har höga ambitioner för användbarhet, interaktionsdesign, UX och tillgänglighet.

Placering: 
Stockholms län

Bransch
Kontor, Administration, IT, data, Försäljning, marknad, reklam

Antal tjänster: 
1

Nu söker vi webbanalytiker till enheten Arbetsgivare.

Arbetsuppgifter
Webbanalytikern arbetar med analys och klarläggning av hur Arbetsförmedlingens webbtjänster används av partners och arbetsgivarkunder. Den kvantitativa dataanalysen ska leda till att utvecklingen av våra digitala tjänster och innehållet i våra kanaler ständigt förbättras.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Samla och bearbeta data i webbanalysverktyg
  • Ta ut mätvärden och indikatorer som driver försäljning och konvertering
  •  Sammanställa insikter och data och ge förslag på åtgärder till förbättringar

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av liknande arbete där du införskaffat dig förståelse för mätdata, trafik, annonsering, interaktion och användarbeteenden.

Du har erfarenhet av att:

  • samla och analysera digitalt beteende och kundinteraktioner
  • bearbeta data i webbanalysverktyg som till exempel Google Analytics
  • förståelse för bedömning och mätmetoder för affärs- och verksamhetsnytta och kunddriven tjänstedesign
  • ta fram presentationsmaterial och underlag för beslut
  • arbeta i nära våra tvärfunktionella team
    leda möten där lösningar och koncept presenteras inom teamet och för kunderna

Som person vill du vara uppdaterad inom webb, mobil och sociala medier samt följer trender inom UX och service design. Du drivs av att skapa användbara tjänster som skapar kund- och verksamhetsnytta, kan visa på möjligheter med digitala lösningar och får med dig andra på ett entusiasmerande sätt. Du har en analytisk och kreativ höjd och kan arbeta med hög självständighet. Vidare uppskattar du breda kontaktytor, teamarbete samt att dela med dig av din kunskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsformen är tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell. Placeringsort Stockholm. Resor kan ingå i arbetet.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk.

Ta gärna del av filmen via länken för att få en kompletterande bild av oss: https://youtu.be/PoWVEatvLk0

Ansökan
Ansök med CV och brev märkt med diarienummer Af-2016/0047 3806 senast den 19 november 2017, direkt via arbetsformedlingen.se/jobbahososs. OBS; Inga ansökningar via Experis sida behandlas. Vi arbetar med löpande urval.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis, vid frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen kan man i första hand kontakta Lotta Holme, lotta.holme@experis.com, 08-452 33 28 och Ellen Engström, ellen.engstrom@se.experis.com, 08-764 24 27

Bengt Wiktorén, Enhetschef, 010-488 76 18
Åsa Skiöld ST, 010-486 95 59
Theofania Lazaridis Saco-S, 010-486 61 16
Thomas Lantz, 010-487 42 05 SEKO
Annika Nordström HR-Partner 010-488 5240

Liknande jobb

Liknande jobb