verksamhetschef till grundskolan inom håbo kommun i bålsta.

Rekryterare
Håbo kommun
Plats
Bålsta, Håbo
Annonserat
den 6 november 2017
Stängs
den 19 november 2017
Ref:
201090346
Kontakta
Martin Winrow
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

beskrivning
Verksamhetschef till grundskolan inom Barn- och utbildningsförvaltningen i Håbo kommun

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med centralorten Bålsta. Vi är idag 21 000 invånare och fortsätter att växa.

Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet, med bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.

I Håbo kommun har vi också en intern närhet. Den ger dig som medarbetare stora möjligheter att vara med och påverka och fatta beslut. Här är du delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är omkring 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det självklart att hela tiden arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Några av de viktiga ingredienserna i det arbetet är hållbar miljö, hälsa, välbefinnande och teknisk utveckling.

Barn- och utbildningsförvaltningen har ansvar för verksamheterna inom förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, annan pedagogisk verksamhet, kommunens elevhälsoenhet och för gymnasie- och vuxenutbildning.

Arbetsbeskrivning:
Utbildningsverksamheten i Håbo kommun står inför många spännande utmaningar som syftar till att skapa en modern skola i toppklass. Som verksamhetschef kommer du, tillsammans med övriga i förvaltningsledningen att vara både delaktig och drivande i arbetet att främja en sammanhållen och likvärdig utbildning – från förskola till vuxenutbildning.

Du är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med övriga i staben. Som verksamhetschef företräder, leder, utvecklar och följer du upp kommunens grundskoleverksamhet.

Du är chef för rektorerna i kommunens grundskolor, som tillsammans med dig bildar områdets ledningsgrupp. Vi söker dig som är en nytänkande och inspirerande pedagogisk ledare.

Du har en mycket god förmåga att stödja och stimulera både chefer och medarbetare till fortsatt arbete med att utveckla skolan.

Som verksamhetschef arbetar du även, tillsammans med din ledningsgrupp, för en långsiktig personalplanering med fokus på att rekrytera och behålla kompetenta medarbetare En central del är därmed att aktivt arbeta för att skapa en hållbar organisation med god arbetsmiljö och hållbara uppdrag. Det ska vara attraktivt att vara medarbetare i Håbo kommun!

Kvalifikationskrav:
Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning och flera års erfarenhet av att som chef ta ansvar för både personal, budget och verksamhet. Du är väl insatt i vad det statliga uppdraget innebär. Du är intresserad av och har en systemisk förståelse för hur man styr och leder i en politiskt styrd organisation.

Du har en förmåga att se nya perspektiv. Du tar initiativ till att utveckla effektiva och genomförbara lösningar med målet att skapa största möjliga nytta för våra medborgare.

Du har en god förmåga och uthållighet när det gäller att planera en komplex verksamhet, utifrån ett helhetsperspektiv och en hållbar ekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta med att tolka styrdokument som skollag, läroplan och riktlinjer och avtal. Du har också förmågan att omsätta skolans styrdokument i kommunens styr- och ledningssystem, för att bedriva det systematiska kvalitetsarbetet i syfte att utveckla verksamheten.

Du är en chef som är kommunikativ, tydlig och relationsskapande. Du arbetar aktivt för att skapa delaktighet och arbetsglädje.

Det är ett krav att du har god skriftlig och muntlig förmåga i svenska språket. Det är önskvärt att du har genomfört den statliga rektorsutbildningen och har erfarenhet av att leda chefer.

Vidare ser vi att du har god datorvana, liksom erfarenhet av att arbeta i olika system och i Officepaketet.

I tillsättningen av den här tjänsten lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tas tillvara. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Uppdragsgivare: Håbo kommun
Ort: Bålsta
Omfattning: Heltid

Om Randstad:
Hösten 2016 bytte Proffice namn till Randstad. Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning.


Sista ansökningsdag: 19 november 2017

För information: Rekryteringskonsult Martin Winrow, 0725530792, martin.winrow@randstad.se

Liknande jobb

Liknande jobb