Controller till Luleå tekniska universitet

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 8 november 2017
Stängs
den 1 december 2017
Ref:
LTU-3504-2017
Kontakta
Ulrica van Deventer
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Controller

Luleå

Ref: 3504-2017

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1700 anställda och 15 000 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Ekonomienheten inom universitetet har ett samlat beredningsansvar för planering och uppföljning av ekonomisk styrning och resursfördelning. Vi söker nu en medarbetare med mångårig erfarenhet av ekonomisk styrning och uppföljning för en tillsvidareanställning på heltid.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på en övergripande nivå och har ett delat samordningsansvar för den interna ekonomiska styrningen och resursfördelningen. Du har också ett särskilt ansvar att leda och samordna delprocessen budget och ekonomisk uppföljning. Du kommer att aktivt bidra med att implementera ett nytt IT-stöd för budgetarbetet på kort och lång sikt. Du ska initiera och aktivt delta i att utveckla och förbättra metoder för universitetets ekonomiska styrning. Du ska ge kvalificerat stöd till chefer och ledare på olika nivåer i deras arbete med ekonomisk planering och uppföljning. Du kommer att arbeta i ett team med verksamhetscontrollers och HR-strateger i syfte att samordna och utveckla universitets planerings- och uppföljningsprocesser.

Kompetens och erfarenhet
Tjänsten förutsätter att du har ekonomexamen på högskolenivå, gärna med inriktningen ekonomistyrning. Du ska ha mångårig erfarenhet av arbete med ekonomistyrning inom en större organisation.

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska vara utåtriktad och ha mycket god analytisk förmåga. Eftersom vi arbetar i team är god samarbetsförmåga viktigt. För arbetet krävs mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. God kännedom om Excel och statistik är också en merit. Du ska ha förmåga att vara lyhörd för ledningens och verksamhetens behov av stöd och krav.

Omfattning
Tillsvidareanställning på heltid.

Information
För ytterligare information är du är välkommen att kontakta Ulrica van Deventer, Ulrica.van.Deventer@ltu.se 0920-49 3018

Fackliga representanter:
SACO-Daina Dagis, Daina.Dagis@ltu.se 0920-49 3880
OFR-Marika Vesterberg, Marika.Vesterberg@ltu.se 0920-49 1721

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrund bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2017-12-01

Referensnummer: LTU-3504-2017