Strategisk analytiker - MSB

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 8 november 2017
Stängs
den 17 november 2017
Ref:
2017/152
Kontakta
Magnus Winehav
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Strategisk analytiker

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

Nu söker vi analytiker som ska arbeta med strategisk analys som grund för inriktning, uppföljning och utveckling av samhällets krisberedskap och civilt försvar. Analysfunktionen som ingår i avdelningens ledningsstöd svarar för myndighetens centrala analysprocess där bl.a. underlag till MSB:s interna styrning upprättas och den nationella risk- och förmågebedömningen tas fram och årligen rapporteras till regeringen. Andra leveranser från analysfunktionen är nationell riskbedömning och bedömning av riskhanteringsförmåga inom ramen för EU:s krishanteringsarbete. En ny uppgift för analysfunktionen är att i samverkan med berörda aktörer arbeta med långsiktig förmågebedömning och omvärldsanalys.

Dina arbetsuppgifter
Som strategisk analytiker tar du fram analysunderlag som ska ligga till grund för inriktning av samhällets och MSB:s arbete med krisberedskap och civilt försvar. Detta gör du genom att du metodiskt söker, bearbetar och analyserar data och information samt drar relevanta och tydliga slutsatser som stöd för olika beslutsfattare. Som delar i detta ingår att kunna identifiera och analysera samhällets förmåga inom skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar samt identifiera behov av åtgärder för ökad beredskapsförmåga. I din roll som analytiker kommer du att delta i analysfunktionens samtliga arbeten men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan komma att inriktas mot något av områdena. 

Arbetet innebär nära samverkan med kollegor inom MSB och med aktörer utanför myndigheten. Även deltagande och utbyten i internationella nätverk förekommer. Arbetet ställer höga krav på sekretessmedvetenhet.

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har relevant akademisk examen på master/magisternivå och tidigare erfarenhet av analys- och utredningsarbete. Du har mycket god förmåga att sammanställa och analysera stora mängder material och det är meriterande om du har erfarenhet från metod- och processutveckling. Det är även meriterande om du har goda kunskaper inom området samhällsskydd och beredskap samt erfarenhet från offentlig förvaltning.

Vi lägger stor vikt vid personlighet och söker dig som är bra på att samarbeta och värdesätter kunskapsutbyte för att skapa resultat med andra. Du förstår komplicerade underlag och kan med dina erfarenheter samt analytiska förmåga behandla komplexa problem. Du behöver vara kommunikativ i tal och skrift så att de analyser som tas fram kan omsättas till konkret inriktning av arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Du är en driven person som är kreativ och initiativrik men har samtidigt självinsikt och är prestigelös.

MSB är en öppen, kompetent och drivande myndighet med fokus på individen och samhället. Vårt arbete med jämställdhet och mångfald är inriktat mot att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas tillvara.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm. MSB tillämpar provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att göras vilket innebär att svenskt medborgarskap är ett krav. I rekryteringsprocessen kan arbetsprov komma att genomföras.

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta tillförordnad biträdande enhetschef Magnus Winehav eller analytiker David Källström Howding. Facklig företrädare är Cindy Sturesson Saco-S, Karin Albinson ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240. 

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 17 november, märkt med referensnummer 2017/152. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem. 

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.             

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse:
Löneform: månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2017/152
Sista ansökningsdag: 2017-11-17

Liknande jobb

Liknande jobb