Företagsläkare-Marinläkare till Försvarshälsan Karlskrona

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Karlskrona (Kommun), Blekinge
Annonserat
den 8 november 2017
Stängs
den 30 november 2017
Kontakta
Marie Jörgensen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

OM TJÄNSTEN
Annorlunda och utvecklande tjänster är sällsynta, men nu kan du söka tjänsten som företagsläkare hos oss – vågar du så vill vi! Förändringar i omvärlden gör att Försvarshälsan nu är i ett utvecklingsskede där ditt bidrag är avgörande för vår framgång.

Försvarshälsan Karlskrona är en intern företagshälsovård inom Karlskrona garnison. Karlskrona garnison har ca 1600 anställda. Lokaliserad på den vackra södra delen av Trossö, där land möter hav finns våra lokaler. Försvarshälsan bedriver hälso-och sjukvård samt företagshälsovård, anpassad för Försvarsmaktens samtliga frivillighets- och anställningsformer, såväl nationellt som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Du kommer att bli en nyckelperson i ett multiprofessionellt tvärvetenskapligt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp och organisationsnivå, före under och efter insats ur ett promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande perspektiv. Målet är att främja en god arbetslivsutveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Exempel på uppdrag är lagstadgade hälsoundersökningar, exponeringskartläggningar med förslag på åtgärder i arbetsmiljön, utbildningsuppdrag, bedömningar, arbetsanpassningsutredningar och rehabiliteringsinsatser.

Företagshälsovårdsteamet består av sjukgymnast-ergonom, psykolog, företagssjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. I teamet är samverkan en viktig del vilket ger en intellektuellt stimulerande miljö utifrån de olika professionernas kompetenser.

Kvalifikationer

  • Legitimerad läkare med specialistläkarutbildning inom internmedicin, allmänläkare, infektionsläkare eller annan lämplig specialitet.
  • Krav på företagsläkarutbildning
  • Körkort B.

Meriterande

  • Erfarenhet av komplexa organisationer

Personliga egenskaper
Som person förväntas du ha en väl utvecklad förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i team med övriga professioner samt god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Du kommer att ha din placering på Marinbasen i Karlskrona. 
Tillträde sker efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidare anställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. 
Individuell lönesättning tillämpas, löneanspråk anges i ansökan.

Förfrågningar kring befattningen lämnas av 
Marie Jörgensen, chef Försvarshälsan Karlskrona, tel. 0768-988 441
Dan Svedjehäll, företagsläkare, marinläkare, tel. 0723-53 78 41
Christer Svensson, chef Försvarshälsan Region Syd, tel. 070-581 94 20

Fackliga företrädare
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson, tel. 0455-852 70
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tel. 0457-47 16 18
Saco, Lisbeth Landin, tel. 0455/85115
Officersförbundet, Mikael Danielsson, tel. 0455-866 61

Välkommen med din ansökan bifogat CV samt ett ansökningsbrev senast 2017-11-30. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.