Doktorand i geoteknik med inriktning jorddynamik - Luleå tekniska universitet

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 8 november 2017
Stängs
den 30 november 2017
Kontakta
Jan Laue
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Doktorand i geoteknik med inriktning jorddynamik

Luleå

Ref: 3612-2017

Forskningsgruppen för geoteknologi har en ledig doktorandtjänst inom området jordmekanik / jorddynamik relaterad till ackumulation av töjningar i granulära bärlager under vägar med avseende på ökning av lastbilars tyngd eller varierande axelkonfigurationer. Material beteendet av granulära materialen måste studeras under verkliga belastningsfall i laboratorium och därefter bör en konstitutiv modell antas för att överföra laborations resultat in i verkliga designen. Arbetet utförs i nära samarbete med Trafikverket, svenska väg och järnvägsmyndigheten.

Ämnesbeskrivning 
Geoteknik omfattar jordmaterials egenskaper och grundläggningsteknik med inriktning mot anläggnings-, energi- och gruvindustrin. Ämnesområdet utökar sin forskning till geodynamik och avancerad laboratorieprovning med tjälgeoteknik.

Arbetsuppgifter
Doktoranden ska genomföra laboratorie- och fältundersökningar för att bestämma ackumuleringen av töjningar under vägbeläggningen. Genom att nyttja en konstitutiv modell för granulära material kommer ackumuleringen modelleras. Doktoranden kommer att arbeta i nära samarbete med Trafikverket för att identifiera lämpliga vägavsnitt.

Doktorandtjänsten är 4 år, heltid. Administration och / eller undervisning 20% kan tillkomma.

Kvalifikationer
Den sökande ska ha en civilingenjörsexamen helst med en inriktning inom jordmekanik och geoteknologi. Erfarenhet inom jorddynamik samt fält- och laboratorieundersökningar kommer att vara fördelaktigt. Grundläggande kunskaper inom numerisk modellering samt att kunna använda MatLab är ett krav. Nödvändigt är att kunna engelska flytande både i tal- och skrift. Att kunna svenska eller ett annat skandinaviskt språk är meriterande.

En individ uppfyller de allmänna behörighetskraven för forskarutbildning när han eller hon 1) har en avlagd examen på avancerad nivå 2) har minst 240 avklarade högskolepoäng, varav minst 60 på avancerad nivå, eller 3) på något annat sätt, inom eller utom landet, har förvärvat motsvarande kvalifikationer.

Läs även: Studieplaner för forskarutbildning inom teknisk fakultet

Information
För mer information kontakta Professor Jan Laue, Tel; 0920: 49 12 88, email jan.laue@ltu.se 

Fackliga företrädare:
SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se och OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: 3612-2017
Sista ansökningsdag: 2017-11-30