Ekonom till Regeringskansliet

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 30 november 2017
Kontakta
Klara Cederlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

51_05 Foto Pontus Johansson_webb_4375_682x292.jpg

Ekonom - arbeta med analyser av kommunsektorns ekonomi

Kommunenheten, Avdelningen för offentlig förvaltning, Finansdepartementet

Är du ekonom, analytiskt lagd och har intresse för kommunsektorns ekonomi och roll i samhällsutvecklingen? Som vår nya medarbetare får du ett varierat arbete inom ett område som präglas av reformer.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Avdelningen för offentlig förvaltning ansvarar för utvecklingen av förvaltningspolitiken. Analys av kommunsektorns verksamhet och ekonomi samt det kommunalekonomiska utjämningssystemet är viktiga delar av avdelningens och Kommunenhetens uppdrag. En ändamålsenlig styrning av kommunsektorn och ett väl fungerande ramverk för kommuner och landsting är andra centrala uppgifter. Vi följer bland annat den samhällsekonomiska utvecklingen och analyserar kommunsektorns ekonomiska förutsättningar.

Det innebär att vi exempelvis

  • Utarbetar underlag till den politiska ledningen 
  • Granskar förslag från de andra departementen som har ekonomiska, organisatoriska och juridiska konsekvenser för kommunsektorn 
  • Ansvarar för analys och uppföljning av kommunsektorns ekonomi
  • Ansvarar för de generella statsbidragen till kommuner och landsting samt systemet för kommunalekonomisk utjämning
  • Arbetar med frågor som rör statens styrning av kommuner och landsting

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se

Din bakgrund 
Vi söker en medarbetare som har akademisk examen med inriktning mot ekonomi och relevant arbetslivserfarenhet. Med relevant arbetslivserfarenhet menar vi att du tidigare arbetat med samhällsekonomiska analyser och prognoser, utredning, handläggning, rådgivning eller liknande. Kunskaper om nationalräkenskaper eller kommunal ekonomi är meriterande. Även erfarenhet av arbete i Regeringskansliet är meriterande.

Dina egenskaper
Som handläggare i en politiskt styrd organisation kommer du att bistå civilministern samt driva frågor relaterat till kommunsektorns verksamhet och ekonomi. Du behöver kunna kombinera din sakkunskap med den politiska inriktningen på ett konstruktivt sätt. Arbetet kräver att du har ett genuint intresse för samhällsekonomiska frågor och har en mycket god analytisk förmåga. Du kan snabbt sätta dig in i nya områden och du trivs i en miljö där långsiktigt analysarbete kombineras med arbetsuppgifter med kort leveranstid. Du kan ta ett stort eget ansvar samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningarna inleds med sex månaders provanställning.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad? 
Vill du veta mer om befattningen, kontakta enhetschefen Klara Cederlund på 08-405 21 82. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggaren Jakob Petruson på 08-405 19 58. Fackliga kontaktpersoner är Peter Österberg, Saco, och Lotta Nordqvist, ST. Du når dem via Regeringskansliets växel 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 30 november 2017.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Finansdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för finanspolitiken och frågor som rör finansmarknad, internationellt ekonomiskt samarbete, förvaltningspolitik, län, kommuner och landsting, prognoser och nyckeltal, skatter, spelfrågor samt statens budget.

Liknande jobb

Liknande jobb