Enhetschef till Landstingsrevisorerna

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 17 november 2017
Ref:
148522
Kontakta
Anneli Lagebro 
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Revisionskontorets anställda, yrkesrevisorerna, stödjer landstingets förtroendevalda revisorer i deras uppdrag. Landstingsrevisorerna granskar årligen all verksamhet inom landstinget för att säkerställa att verksamheterna uppfyller de ekonomiska och verksamhetsmässiga mål och uppdrag som landstingsfullmäktige beslutar om. ”Vi är en del av Stockholms läns landsting”

Har du ett stort intresse för samhällsutveckling och söker en utmaning i ett spännande och lärorikt uppdrag med överblick över landstingets omfattande verksamheter? Ta i så fall chansen att söka ett av Stockholms läns landstings mest intressanta jobb!

Ditt uppdrag
Ditt övergripande uppdrag är att tillsammans med kvalificerade medarbetare säkerställa en hög kvalitet och effektivitet i revisionen av landstingets hälso- och sjukvård. Granskningen sker på uppdrag av förtroendevalda revisorer i samverkan med externt engagerade specialister, yrkesrevisorer och auktoriserade revisorer. Genom ditt ledarskap medverkar du till att utveckla både den löpande revisionen och granskningen i olika projekt. Ditt ansvar är att övergripande planera, organisera och kvalitetssäkra enhetens granskningar utifrån fastställd revisionsplan. Du deltar aktivt i ledningsgruppens strategiska planering, exempelvis av kontorets mål och fördelning av kontorets resurser. Du rapporterar till revisionsdirektören och biträder de förtroendevalda revisorerna i Revisorsgrupp II. Vi har cirka 25 medarbetare.
 
Dina kvalifikationer
Du har erfarenhet av arbete med samhällsutvecklingsfrågor, gärna inom hälso- och sjukvård samt från politiskt styrd organisation. Du har framgångsrikt lett projekt- eller utredningsverksamhet där du arbetat brett med olika analysmetoder. Alternativt har du på strategisk nivå lett verksamhet i offentlig sektor med inriktning på analys och styrning. Du behöver ha ett helhetsseende för att kunna planera parallella granskningsinsatser, projekt, processer och bedöma risker i landstingets verksamheter. Du har förmåga att vägleda och entusiasmera medarbetare i ett revisionsuppdrag med många komplexa samband. Du har relevant akademisk utbildning för tjänsten. Erfarenhet av revisionsarbete är meriterande. 
 
Personliga egenskaper 
Som person är du strukturerad, analytisk, lösningsinriktad och van att organisera och driva arbetet så att tidplaner hålls. Detta kombinerar du med gott omdöme, integritet och ansvarskänsla. Du har även en mycket god kommunikativ förmåga. Din stilistiska förmåga är central eftersom revisionen i första hand kommunicerar via rapporttexter av olika slag. Du har förmåga att vägleda och entusiasmera medarbetare i ett revisionsuppdrag med många komplexa samband. Goda ledaregenskaper och samarbetsförmåga är ytterligare egenskaper som behövs för att lyckas väl i rollen.  
 
Övrig information  
Vi har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår förvaltning avseende jämställdhet och mångfald. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-11-17
Referensnummer: 148522

Kontakt
Anneli Lagebro 
Revisionsdirektör
08-123 141 12

Fackliga representanter
Anders Olsson, Vision, 08-123 141 02
Anna Nording, SACO, 08-123 141 19

Liknande jobb

Liknande jobb