Verksamhetsstrateg till Specialfastigheter i Stockholm

Plats
Stockholm eller Linköping
Annonserat
den 13 november 2017
Stängs
den 13 december 2017
Kontakta
Kristina Ferenius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan.

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar & rättsväsende samt Institutionsvård & övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 23 miljarder kronor. Vi är 130 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Arbetsuppgifter
Specialfastigheter är inne i en förändringsresa och har startat flera förbättringsprojekt där vi nu är i en fas att ta det arbetet vidare för att få den styrning och uppföljning vi önskar. Vi kommer att implementera flera nya IT-stöd för verksamhetsstyrning för hela bolaget under 2018. Vi behöver därför en Verksamhetstrateg som håller ihop detta arbeta på övergripande nivå utifrån verksamhetens behov och samarbetar med vår IT samordnare som har ansvar för kravställningar inom it. Du kommer ha en central roll i bolaget där du kommer att vara ett strategiskt stöd till hela ledningen och samarbeta med framförallt controllingenheten och kvalitetsorganisationen. Du rapporterar till Vice Vd som också är CFO.

Vår verksamhetsutvecklare kommer att vara föräldraledig i vår och du kommer även att vara vikarie för honom med ansvar för vårt ledningssystem samt vara samordnare och pådrivare för internkontrollplanen och dess aktiviteter.

Kvalifikationer
Du har en högre relevant utbildning och har minst fem års erfarenhet av verksamhetsstyrning, affärsplanering, förändringsledning och internkontroll där du är van att arbeta på bolagsövergripande nivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bolag inom fastighetsbranschen.

Som person är du genuint intresserad av och har god förståelse för vår affär och vår organisation, med mycket god analytisk färdighet. Du har förmåga att kommunicera med människor, är pedagogisk och bra på att skapa förståelse mellan teori och praktik och få den röda tråden att hänga ihop. Du är van att leda projekt och hålla i workshops. Det är viktigt att du har förmågan att skapa förtroende men även att du har integritet. Som person är du flexibel, drivande och ser möjligheter med ständiga förbättringar. Vidare kan du hantera både detaljer och helhet och du trivs att arbeta både operativt och strategiskt.

Placering
Din placeringsort kommer att vara Stockholm eller Linköping.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Marie Ahlström, tel. 010-788 62 30
Ledarna, Lena Brundin, tel. 010-788 63 30
Unionen, Anders Axelsson, tel. 010-788 62 82
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 4 december.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetsklassad verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall en säkerhetsbedömning enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) §11

Kontaktpersoner
Kristina Ferenius
CFO
010-788 62 11
kristina.ferenius@specialfastigheter.se

Christina Burlin
HR-chef
0107886203
christina.burlin@specialfastigheter.se