Miljö- och hälsoskyddschef till Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd (SRMH)

Plats
Täby (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 23 november 2017
Stängs
den 10 december 2017
Kontakta
Sofie Skaränger
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnds (SRMH:s) uppdrag är att svara för Täbys och Vaxholms tillsyn och kontroll enligt miljöbalken, livsmedelslagen, strålskyddslagen, alkohollagen, tobakslagen samt kontroll av läkemedelsförsäljning i detaljhandeln. Nämnden ska även svara för rådgivning, information och expertkunskap inom verksamhetsområdena, besvara remisser, delta i kommunernas krishantering samt ansvara för miljöövervakning.

Täby är värdkommun för SRMH och den gemensamma nämnden ingår i Täby kommuns organisation. Organisationen består idag av ca 25 medarbetare varav 3 gruppledare inom områdena Tillstånd för alkohol och tobak, Livsmedel och Miljöbalken. 

Nu söker vi en Miljö- och hälsoskyddschef! 
Som chef för miljö- och hälsoskyddskontoret har du en strategisk roll. Du ansvarar för att planera, leda och utveckla enhetens verksamhet och medarbetare. Ditt personalansvar omfattar 25 medarbetare, varav tre gruppledare som leder det dagliga arbetet. Ditt budgetansvar omfattar ca 20 milj kr varav en tredjedel är skattefinansierat och resten är intäkter från avgifter. En viktig del av din uppgift är att förbereda underlag för politiskt beslutsfattande och att vara föredragande i den politiska nämnden. 

Som chef för miljö- och hälsoskydd ingår du i ledningsgruppen tillsammans med cheferna för Utveckling/tillsyn, Kansliet, Upphandling, Trygghet, Verksamhetsutveckling samt för Lantmäterimyndigheten. Du rapporterar till chefen för planeringsavdelningen som i sin tur rapporterar direkt till vår kommundirektör. 

Kvalifikationer 
Vi ser gärna att du har flerårig yrkeserfarenhet av chefsrollen inom ett liknande ansvarsområde. Du kan även ha en bakgrund som gruppledare eller samordnare inom detta område. Du har en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Du är en trygg och stabil ledare, i såväl med- som motgång. Du har både erfarenhet och intresse för att driva förändrings- och förbättringsarbete. Din förmåga att skapa goda relationer och fruktbara samarbeten med externa samarbetspartner eller andra kommuner är god. 

Vår verksamhet finansieras delvis genom skattemedel men till störst del via de avgifter vi tar in i samband med tillsynsärenden. Vi lägger därför stor viktig vid din förmåga att tänka affärsmässigt och långsiktigt. 

Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande men inget krav. Som chef för miljö- och hälsokontoret har du en ansvarsroll och ett myndighetsuppdrag - du bör ha en god förståelse och insyn i vad detta innebär och hur det påverkar din roll. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. 
Intervjuer sker löpande och vi ser gärna att du skickar in din ansökan redan idag, dock senast 10 december. Tjänsten skall tillsättas snarast. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, sofie.skaranger@jobbet.se eller via telefon: 0703-426600.

Krav
Akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter som vi anser likvärdiga 
Flerårig erfarenhet som chef eller annan ledande roll

Meriterande
Tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation 

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Arbetsgivare
Täby kommun

Ansökan:
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!
Läs mer om vår verksamhet på www.taby.se och www2.taby.se/smrh.

Liknande jobb

Liknande jobb