Direktör till Akademiska sjukhuset

Rekryterare
Region Uppsala
Plats
Uppsala (Kommun)
Annonserat
den 24 november 2017
Stängs
den 11 december 2017
Ref:
48411
Kontakta
Staffan Isling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vi söker Akademiska sjukhusets nya direktör

Akademiska sjukhuset, ett av landets ledande universitetssjukhus, mitt i en av Sveriges främsta tillväxtregioner med stark internationell lyskraft, söker en ny sjukhusdirektör. Vi söker dig som drivs av utmaningar, viljan att utveckla och göra skillnad – dig som känner stolthet över vårdpersonalens arbete.

Vi söker Akademiska sjukhusets nya direktör

UPPDRAG OCH ANSVARSOMRÅDEN
Region Uppsala är en attraktiv tillväxtregion. Närheten till universitet och forsknings-institutioner är ytterligare en värdefull tillgång. De framtida demografiska utmaningarna är stora och kommer att kräva att hälso- och sjukvården i regionen ständigt vidareutvecklas. Ett arbete som sker i nära samarbete med regionledning, politiker och universitet. De övergripande besluten om sjukhusets verksamhet och inriktning liksom ansvaret för att forsknings- och utbildningsuppdrag fullgörs åligger direktören. Du arbetar på uppdrag av sjukhusstyrelsen, är direkt underställd regiondirektören och ingår i Region Uppsalas koncernledning. Till ditt stöd finns en ledningsgrupp bestående av verksamhets- och stabschefer. Dessutom deltar du i ledningsarbetet inom Uppsala-Örebro sjukvårdsregion där du samverkar med övriga direktörer inom hälso- och sjukvårdsförvaltningarna.

UTBILDNING OCH ERFARENHET

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning
  • erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet och politiskt styrd verksamhet
  • dokumenterad erfarenhet av att leda stora komplexa verksamheter och andra chefer
  • ett samverkansorienterat förhållningssätt och ett kommunikativt ledarskap
  • gärna erfarenhet av och intresse för forskning. Du är utvecklingsorienterad med resultatfokus utifrån ett helhetsperspektiv. Att du har ett ödmjukt förhållningssätt och värderar samarbete högt är viktigt.

OM AKADEMISKA SJUKHUSET
På Akademiska sjukhuset arbetar 8 000 medarbetare. Där finns 1 000 vårdplatser, en omfattande öppenvård och högspecialiserad vård – med ett långsiktigt fokus på forskning. Det är ett av Sveriges största universitetssjukhus. Akademiska är dessutom Sveriges största vårdsäljare, 2 miljoner människor i Mellansverige får sin vård på Akademiska, till ett ekonomiskt värde av 2,3 miljarder kronor (2016). Den totala budgeten är 8,7 miljarder. Akademiska är en del av Uppsala-Örebro sjukvårdsregion.

Med engagemang och kunskap ska sjukhuset vara det ledande universitetssjukhuset i Sverige.

OM REKRYTERINGSPROCESSEN
Rekryteringen utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för headhunting av högre chefer, på uppdrag av Region Uppsala.

Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

För mer information kontakta regiondirektör Staffan Isling, staffan.isling@regionuppsala.se, tel. 018-611 65 88. Facklig företrädare nås via växeln, tel. 018-611 00 00.

Liknande jobb

Liknande jobb