Lokalstrateg till Karlskrona kommun

Plats
Karlskrona (Kommun), Blekinge
Annonserat
den 24 november 2017
Stängs
den 21 december 2017
Kontakta
Marie Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lokalstrateg

Arbetsgivare: Karlskrona Kommun
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: HR/ Organisation
Ort: Karlskrona
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-12-21

Vill du vara med och göra skillnad? Varje dag arbetar vi med att utbilda barn och unga, hjälpa äldre och svaga i samhället, hålla rent och fint på våra gator och torg, ordna aktiviteter för invånare, göra så att parkerna blommar, att turister trivs och att företagare får den service de behöver.

I Karlskrona kommun arbetar mer än 5 000 personer. Välkommen att bli en av oss!

Lokalstrateg till kommunledningsförvaltningen i Karlskrona kommun

Om tjänsten
Karlskrona kommun växer och behovet av verksamhetslokaler är stort varför vi nu söker en lokalstrateg. Tjänsten är en nyinrättad tjänst i vår kommun och är placerad på kommunstyrelsens egen förvaltning, kommunledningsförvaltningen, som är kommunens centrala funktion för strategisk ledning, beredning och verkställande av politiska beslut.

Kommunstyrelsen har det övergripande och strategiska ansvaret för lokaler för kommunens fastigheter. Drift-och servicenämnden ansvarar för den långsiktiga fastighetsförvaltningen för kommunens fastigheter och för lokalförsörjningen till kommunens verksamheter. Det gemensamma ansvaret är att se till att de kommunala verksamheterna erbjuds ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler samtidigt som kommunens eget fastighetsbestånd utnyttjas på mest optimala sätt.

Arbetsuppgifter
Lokalstrategens huvuduppgift blir att ansvara för att samordna och strukturera kommunens arbete med strategisk lokalresursplanering. Du analyserar verksamheternas lokalbehov och följer upp lokaleffektivitet och ansvarar för att utveckla lokalförsörjningsprocessen.

I rollen upprättar du kommunövergripande lokalförsörjningsplaner och ansvarar för att optimera kommunens nytta vid lokalförändringar. Du har ett särskilt ansvar för omvärldsbevakning inom området och då särskilt den lokala fastighetsmarknaden.

Som lokalstrateg arbetar du självständigt vilket ställer krav på eget driv och initiativförmåga. Du har inget personalansvar men arbetar i nära samverkan med lokalsamordnare från verksamheterna, kommunens fastighetsavdelning och kommunens bostadsbolag.

Lokalstrategen leder koncernens lokalförsörjningsgrupp och bereder och föredrar till beslutande organ. 

Kravprofil
Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsekonomi, samhällsbyggnad eller annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan anses likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor inom fastighetsområdet, god förhandlingsvana och gärna projektledningserfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Då arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt trivs du i en central roll där du samverkar med andra och där din förmåga att bygga förtroendefulla relationer kommer väl till pass. Du är självständig och bra på att driva och leda processer. Du har god kommunikativ förmåga och behärskar svenska språket väl både muntligt och skriftligt. Du är analytisk, har helhetsperspektiv och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. 

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen

Ansvarig rekryterare är Marie Johansson och nås på 0700-911403 eller på marie.johansson@unikresurs.se

Väl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!