Kommunikationschef till Statens historiska museer

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 27 november 2017
Stängs
den 8 december 2017
Ref:
211-2017-1237
Kontakta
Karin Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Chef för Kommunikationsenheten

Statens historiska museers uppgift är att främja intresset för historia och sprida kunskap om kulturarvet som myndigheten förvaltar och bevarar. I myndigheten ingår Historiska museet, Livrustkammaren, Kungliga Myntkabinettet, Skoklosters slott, Stiftelsen Hallwylska museet samt uppdragsverksamheten Arkeologerna. Myndigheten bedriver även museiverksamhet vid Tumba bruksmuseum. Vi ska vara attraktiva, angelägna och finnas lättillgängliga både i våra museilokaler, på våra utgrävningar samt digitalt.

Myndigheten befinner sig just nu i en intensiv förändringsfas där två myndigheter slås ihop till en ny med nytt uppdrag och ny organisation. Kommunikationsenheten ingår i avdelningen för Kommunikation och digitalisering, en gemensam avdelning för sex olika museer.

Kommunikationschef till Statens historiska museer
Kommunikationsenheten är en nybildad enhet, består av 10 personer, och ingår i Avdelningen för kommunikation  och digitala resurser. Enheten ska under ledning av kommunikationschefen bygga upp och leda den nya myndighetens kommunikationsarbete.

Enheten ansvarar för myndighetens externa och interna kommunikation och stödjer varje museum och avdelning så att vi tillsammans når vårt uppdrag. Kommunikationsenheten driver arbetet med sociala medier, press, marknadsaktiviteter, tryckt informationsmaterial för att kommunicera med allmänhet och besökare.

Tjänsten
Ditt uppdrag är att utveckla kommunikationsenhetens arbete för att kommunicera museiverksamheterna med allmänhet och besökare. I ditt uppdrag ligger även att ansvara för Statens historiska museers sammanhållande kommunikation, såväl internt som externt. Du ansvarar även för myndighetens kommunikationsbudget.

Du kommer att få en strategisk, taktisk och operativ roll med ansvar för kommunikationsstrategi och varumärkesplattform. Du vårdar och utvecklar våra varumärken, utvecklar internkommunikationen och inspirerar och stödjer enhetens medarbetare att utvecklas i sina roller. Under din ledning är enheten professionell och tydlig i strategiska och operativa kommunikationsfrågor för hela myndigheten.

Du arbetar nära och rapporterar direkt till chefen på Avdelningen för kommunikation och digitalisering. Ditt ansvarsområde spänner över hela myndighetens verksamhet så vid behov rapporterar du också till ledningsgruppen och till överintendenten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som särskilt lockas av att myndigheten befinner sig i en förändringsfas och ser det som en spännande utmaning att bygga upp arbetsformer i en ny arbetsgrupp. Dokumenterad erfarenhet av ledarskap under liknande utvecklingsprocess är önskvärd.

Du har relevant akademisk utbildning och har flera års erfarenhet inom strategisk kommunikation och marknadsföring. Du är van att arbeta parallellt med flera olika varumärken. Du har med dig en mycket god kunskap om opinionsbildning och PR, digital kommunikation och marknadsföring. Självklart är du en stark stilist och uttrycker dig väl även på engelska. Övriga språk är meriterande.

Personliga egenskaper
Som van ledare är du självgående och lösningsorienterad. Du kan hantera komplexa samband och ser kommunikationens betydelse för hela organisationens måluppfyllelse.

Du är lyhörd och prestigelös och har lätt att samarbeta med chefer och kollegor. Du är en skicklig och uppskattad ledare. Du har en utvecklad kommunikativ förmåga och är utvecklingsorienterad, drivande och uthållig.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Vi erbjuder
Anställningen är tillsvidare med provanställning om sex månader. Tjänsten avser heltid och är organisatorisk placerad i centrala Stockholm. Eftersom vår verksamhet finns på flera arbetsställen så förekommer det en del resor i tjänsten.

Ansökan
Upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef, Karin Nilsson, tel. 08-402 30 65 samt personalansvarig Cecilia Carenfelt, tel. 08-402 30 06. Facklig företrädare för SACO-S är Nina Persson, tel. 08-519 556 51.

Välkommen med din ansökan, cv samt personligt brev, senast 2017-12-08 till Statens historiska museer, registrator@shmm.se. Ange diarienummer 211-2017-1237 på ansökan och skriv detta samt namn som ämne i ditt e-postmeddelande.

Liknande jobb

Liknande jobb