Analytiker med kvantitativ inriktning till Stockholm

Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 27 november 2017
Stängs
den 17 december 2017
Ref:
052023-2017
Kontakta
Hanna Larheden
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Analytiker med kvantitativ inriktning till Stockholm

Ref: 052023-2017

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vi söker analytiker med kvantitativ inriktning till avdelningen för Analys och prognos, verksamhetsområde, Uppföljning, analys och utvärdering (1), med placering på Telefonplan i Stockholm.

Avdelningen för Analys och prognos har en central roll i att bygga Försäkringskassan som kunskapsmyndighet. Vi söker nu analytiker med kvantitativ inriktning för att följa upp och utvärdera olika socialförsäkringsförmåner och Försäkringskassans egen administration. Vi kan erbjuda dig en arbetsmiljö med stor variation i arbetsuppgifterna där de kunskapsunderlag du producerar får en viktig roll i myndighetens verksamhetsutveckling.

Våra mål är en ökad användning av kunskapsbaserade beslutsunderlag inom organisationen och att sprida kunskap i samhällsdebatten. Avdelningen består av ett 100-tal medarbetare. Vi kombinerar teoretisk och praktisk utredarerfarenhet med god tillgång till registerdata och omedelbar närhet till den organisation som vi studerar. Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra delar av Försäkringskassan och ofta i samverkan med forskare och andra experter.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som analytiker arbetar du i ett eller flera utredningsprojekt tillsammans med en eller flera kollegor. Du växlar mellan rollen som projektmedarbetare och projektledare tillsammans med andra med olika utbildningsbakgrund. Som analytiker arbetar du med uppdrag av olika svårighetsgrad där du tillämpar metoder som är lämpliga utifrån uppdragets karaktär och de frågeställningar som ska besvaras. Som analytiker planerar och designar samt genomför du olika studier. Arbetet omfattar uppgifter så som att ta fram data ur Försäkringskassans datalager, samköra data från olika databaser samt bearbeta och analysera data. Arbetet består även i att skriva rapporter och presentera dem i olika sammanhang.

Vi söker dig som har

  • företrädesvis samhälls- eller beteendevetenskaplig högskoleexamen med inritning på kvantitativa metoder, eller erfarenheter/kvalifikationer som kan bedömas likvärdiga
  • erfarenhet av kvalificerat utrednings- och analysarbete
  • goda kunskaper i utrednings- och utvärderingsmetodik
  • gedigen erfarenhet av att använda och programmera i statistiska verktyg (företrädesvis SAS eller R eller kunskaper i SQL)

Det är meriterande om du har

  • goda kunskaper inom tidsserieanalys, prediktiv modellering, kluster- eller textanalys
  • erfarenhet av projektledning

Vi söker dig som har följande personliga egenskaper:
Arbetet kräver att du har en god analysförmåga och kan identifiera det som är relevant, hitta lämpliga analysmetoder och genomföra analyser av olika datamängder. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Du är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du är mål- och resultatinriktad med god leveranssäkerhet. Du är noggrann, väl medveten om uppställda kvalitetskrav och lever upp till dessa. Du har en väl utvecklad skriftlig förmåga.

Arbetet kräver ett nära samarbete både med kärnverksamheten och med kollegor inom avdelningen. Vi fäster därför stor vikt vid din samarbetsförmåga. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsterna är tillsvidare, heltid, med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Placeringsort är Stockholm i toppmoderna lokaler vid Telefonplan.

Om du har frågor, kontakta
Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Hanna Larheden, tfn 010-116 91 76, HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen): Linnéa Haglund, tfn 010-118 32 79.

Fackförbundet ST: Helen Nilsson tfn 010-116 92 34, SACO: Gunnel Andersson tfn 010-114 54 39, Seko: Irre del Barba tfn 010-115 30 87.

Intervjuer och urval kommer ske efter sista ansökningsdag.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 17 december. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

Liknande jobb

Liknande jobb