Terminalchef Norrköpings Hamn

Plats
Norrköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 29 november 2017
Stängs
den 15 december 2017
Kontakta
Pernilla Josefsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Terminalchef Norrköpings Hamn

Arbetsgivare: Norrköpings Hamn
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Chefstjänster/ Styrelse-uppdrag
Ort: Norrköping
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2017-12-15

Företagspresentation
Norrköpings hamn är en av landets större hamnar, med många nationella och internationella kunder. Verksamheten drivs av Norrköpings Hamn AB, som ägs av Norrköpings Kommun. Hamnen har en central roll i utvecklingen av regionen som ett starkt logistikläge. Bolaget befinner sig i en spännande fas med en långsiktig utveckling av företagets organisation, nya affärsområden och en planerad utbyggnad av hamnanläggningen.

Vi står inför stora utmaningar när vi lämnar Inre hamnen i Norrköping och istället växer ännu mer i Pampushamnen. Med den pågående satsningen möter vi framtidens krav på ökade godsvolymer, effektiv logistik och större fartyg. Vill du vara med på den spännande resan?

Produktionen inom en hamn handlar inte bara om att lasta, lossa och lagra gods. För att möta kundernas krav på flexibilitet, service och effektivitet handlar det också om att göra det till intelligent terminaldrift och skapa logistiskt smarta, långsiktiga lösningar. Att hantera gods smidigt, snabbt med kloka transporter innehållande miljöperspektiv, den senaste tekniken och en varsam maskinhantering. Detta är en utmaning som handlar om människor, sjöfart och logistik.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som terminalchef hos oss ansvarar du för att leda och fördela allt arbete på containerterminalen samt den tillhörande godsexpeditionen där även annat än containeriserat gods passerar.

Du får en bred roll där du arbetar med allt ifrån operativa driftsfrågor och regelbunden kontakt med kunder till att planera och driva strategiska förbättrings- och utvecklingsprojekt inom containersegmentet. Du har budget- och resultatansvar och rapporterar till bolagets produktionschef. Till din hjälp har du ett team på ett 20-tal medarbetare.

Hamnen genomgår större förändringar. Det handlar bland annat om att delar av hamnen ska flytta, nya kajer ska byggas, ny teknik ska implementeras och en mer modern och i hög utsträckning decentraliserad organisation är under införande. Detta ställer krav på att du skapar delaktighet, bygger relationer och får med dig medarbetarna på den spännande resan.

Vi har stort fokus på säkerhets- och arbetsmiljöfrågor då vi arbetar i en riskfylld miljö.

Din profil
Idag jobbar du kanske i en chefsroll inom hamn, transport, logistik, lager eller industri i en organisation som präglas av förändring och högt uppsatta mål. Du känner till logistikkedjans aktörer, godsflöden och transporter. Har du dessutom kunskap, erfarenhet och ett nätverk från sjöfrakt- och containerbranschen är det en merit. Du gillar att vara med där det händer och kan samtidigt lyfta blicken, delegera och jobba visionärt. Du är även den som kommer med nya perspektiv och utvecklar nuvarande arbetssätt

Du är en van coach och en trygg ledare som vet vad det innebär att driva ett modernt ledarskap i ett bolag i förändring. Du har lätt för att se helheten i verksamheten och genom att skapa engagemang och delaktighet bland medarbetarna når du uppsatta mål. Som person är du strukturerad, kommunikativ, prestigelös och lyhörd. Du har inte heller problem att ta tuffa beslut när så behövs.

Vi förutsätter att du har akademisk bakgrund, troligen inom logistik, teknik, sjöfart eller ekonomi, och du behärskar svenska och engelska obehindrat.

Vi erbjuder dig att vara med i en spännande utvecklingsfas när hamnen byggs ut och vi antar nya utmaningar som navet i ett logistikcentrum, ansett som ett av landets starkaste.

Ansök redan idag!
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Ansvarig rekryterare är Pernilla Josefsson och nås på 0739-28 00 02 eller på pernilla.josefsson@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs
Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Liknande jobb

Liknande jobb