Ekonomichef till Sophiahemmet

Rekryterare
Sophiahemmet
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 30 november 2017
Stängs
den 28 december 2017
Kontakta
Nadja Linder
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Vill du vara delaktig i Sophiahemmets fortsatta utveckling?
Vi söker en professionell, social och engagerad ekonomichef som brinner för att bidra till Sophiahemmets syfte: god vård, utbildning och forskning i takt med tiden.

Som ekonomichef ansvarar du för koncernens ekonomiska styrning, budget och resultatredovisning samt att hålla VD, koncern-, sjukhus- och högskoleledning informerad om verksamheternas utveckling. Du företräder Sophiahemmets grundläggande värderingar, vision och syfte i dina relationer med Sophiahemmets vårdgivare, medarbetare, patienter och studenter. Du verkar för att Sophiahemmets övergripande syfte uppfylls, att strategier och mål infrias och att övergripande policies, processer och rutiner utvecklas och efterlevs. Rollen som ekonomichef är verksamhetsnära och erbjuder en stor variation mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. Sophiahemmet verkar på samtliga arenor i samhället. Du kommer därför att ha många kontaktytor på olika nivåer inom såväl Sophiahemssfären som med externa samarbetspartners, kunder, myndigheter och andra intressenter.

Om uppdragsgivaren
Sophiahemmet, ideell förening bedriver sjukvård, utbildning och forskning i nära samverkan sedan 1884 genom verksamheterna Sophiahemmet Sjukhus och Sophiahemmet Högskola. Sophiahemmet är beläget på Valhallavägen i Stockholm. Sjukhuset och högskolan är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015. Sjukhuset är även kvalitetscertifierat enligt ISO 9001:2015. Läs gärna mer om oss och våra verksamheter på www.sophiahemmet.se

Sophiahemmet erbjuder ett utvecklande och omväxlande arbete i en trevlig arbetsmiljö centralt i Stockholm. Du kommer att arbeta i en värderingsstyrd organisation med väl utvecklade processer där digitalisering och hållbarhet är en viktig del i den fortsatta utvecklingen av verksamheten. Hälsa och hållbarhet är också vägledande i vårt förhållningssätt till verksamheten, medarbetarna och vårt uppdrag.

Beskrivning av tjänsten
Du rapporterar direkt till VD och ingår i koncernledningen. I det övergripande ledningsarbetet ingår du som en viktig del i Sophiahemmets verksamhetsutveckling.

I rollen som ekonomichef ansvarar du för:

  • Att rapportera och analysera avvikelser samt att ansvara för att dessa åtgärdas
  • Budgetprocessen, likviditetsplanering samt ekonomisk analys
  • Upprättandet av månads- och årsbokslut och årsredovisningar
  • Att genomföra riskanalyser
  • Att gällande direktiv, riktlinjer och säkerhetsföreskrifter är dokumenterade samt tillämpas
  • Att gällande lagar, rutiner och avtal med betydelse för verksamhetsområdet tillämpas
  • Att skapa en god och säker arbetsmiljö
  • Att tillse att verksamhetsområdet har en ändamålsenlig organisation
  • Att verksamheten bedriver utvecklings- och förbättringsarbete samt att dessa mäts och utvärderas
  • Personalansvar för 6 personer

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst tio års relevant arbetslivserfarenhet med erfarenhet av både redovisning och business controlling. Vi ser att du har dokumenterad ledarerfarenhet men vi är även öppna för att du kan vara i början av din chefskarriär och nu är redo att utvecklas och breddas i din ekonomichefsroll. Du har ett intresse för att kontinuerligt gå mot mer digitaliserade lösningar.

Som person är du serviceinriktad, prestigelös och lyhörd och besitter en god samarbets- och kommunikationsförmåga då du har många kontaktytor. Vi förutsätter att du har ett affärsmässigt förhållningssätt och en vana att arbeta med andra funktioner. Du är strukturerad, noggrann och tar ansvar för att leverera hög kvalitet. Du är vidare en ”doer” som drivs av att identifiera förbättringsmöjligheter.

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar Sophiahemmet med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Nadja Linder, tel nr 0707-96 95 97. Ansök snarast då intervjuer kommer att ske löpande. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess ingår Bakgrundskontroll av slutkandidat.

Kategorier: Ekonomi – Inköp, Management – Chef

Om Invici
På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.

Liknande jobb

Liknande jobb