Föreståndare Kostymservice till Kungliga Operan

Rekryterare
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 6 december 2017
Stängs
den 31 december 2017
Kontakta
Michael Glas
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Kungliga Operan söker

FÖRESTÅNDARE KOSTYMSERVICE

Vi söker en föreståndare för kostymservice vid Kungliga Operan. Kostymservice ingår i avdelningen Mask & Kostym som omfattar bland annat skräddare, tillskärare, mask och peruk samt kostymservice. Vi erbjuder ett arbete i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa opera- och balettproduktioner i världsklass!

ARBETSBESKRIVNING
Kostymservice består dels av sex påklädare/kostymtekniker som arbetsleds av en nyinrättad arbetsledartjänst. Kostymerservice består även av sex kostymtekniker som du har ett direkt arbetsledaransvar för.

I rollen som föreståndare ansvarar du för planering, logistik, kompetensutveckling, arbetsmiljöfrågor, och utveckling av avdelningen. Du organiserar arbetet inför föreställningar, kostymrepetitioner och turnéer och för att detta ska fungera krävs ett bra samarbete med många avdelningar inom Operan.

I din roll som föreståndare ansvarar du vidare för:

  • Löpande veckomöten.
  • Tidrapportering.
  • Medarbetar- och lönesamtal.
  • Schemaläggning.

Som föreståndare har du även ett övergripande ansvar för Operans kostymförråd.

KRAV- OCH KOMPETENSPROFIL
Vi ser gärna att du har erfarenhet av teaterbranschen eller liknande verksamhet. Då detta är en arbetsledartjänst söker vi dig som drivs av att leda och utveckla en arbetsgrupp och vi söker dig som erfarenhet av arbetsledning och personalansvar.

Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet, noggrannhet och integritet. Du är kommunikativ och du fungerar bra i samarbeten såväl inom som utanför avdelningen. Arbetsbelastningen är periodvis hög och vi söker dig med förmåga att leverera och hålla deadlines även under press. Då vi har såväl svenska som utländska medarbetare och samarbetspartners talar du flytande svenska och engelska.

ANSTÄLLNINGEN
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning på sex månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar rörande tjänsten lämnas av ateljéchef Michael Glas, tel. 08-791 44 32, Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Andreas Ahl, tel. 08-791 43 45.

Facklig kontaktperson är Patrik Andersson, Ledarna, patrik.andersson@operan.se

Vi tar endast emot din ansökan via vår hemsida www.operan.se/jobb. Bifoga ditt CV samt ett personligt brev där du berättar varför du söker den här tjänsten.

Sista ansökningsdag är 2017-12-31.

Operan eftersträvar jämn könsfördelning inom alla avdelningar och vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Konstnärlig kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på ca 500 MKR.  Operans personal, konstnärlig, teknisk och administrativ utgör ca 530 anställda. Under ett spelår framförs över 200 moderna och klassiska balett- och operaföreställningar, riktade till både barn och vuxna.

Liknande jobb

Liknande jobb