Bibliotekschef till Strängnäs kommun

Plats
Strängnäs (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 15 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Ref:
629/17
Kontakta
Christer Hermansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Bibliotekschef

Om arbetsplatsen
Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare.

Biblioteksenheten består av kulturhuset Multeum och kommundelsbiblioteken i Mariefred Stallarholmen och Åker. Enheten ansvarar för folkbiblioteken. Biblioteksenheten är en del inom kulturkontoret som leds av kultur- och fritidsnämnden. En omfattande program- och utställningsverksamhet bedrivs för barn, unga och vuxna. På uppdrag är medborgarkontor integrerade i kommundelsbiblioteken.

Inom biblioteksenheten arbetar 20 personer fördelat på 14,5 årsverken.

I Biblioteksplan för Strängnäs kommun 2017-2020 finns en vision: 
1. Alla ska ha fri tillgång till god biblioteksservice. 
2. Demokratin ska främjas. 
3. Intresset för läsning och litteratur ska öka i Strängnäs kommun. 
4. Strängnäs kommuns attraktionskraft ska bli större. 

2006 blev Strängnäs bibliotek OPAC-mästare. 2009 nominerades Strängnäs bibliotek till Årets bibliotek. 2011 blev Strängnäs bibliotek utsett till Årets LL-bibliotek. Nu vill vi satsa framåt och bli ett av de främsta folkbiblioteken i Sverige med fokus på läs- och litteraturfrämjande aktiviteter för barn, unga och vuxna.

Arbetsuppgifter
Bibliotekschefen har verksamhets-, personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar för biblioteksenheten. Du driver och utvecklar verksamheten mot de uppsatta målen. Du ansvarar för kulturhuset Multeum. Bibliotekschefen ingår i kulturkontorets ledningsgrupp och är föredragande i biblioteksfrågor för kultur- och fritidsnämnden. Som chef erbjuds du kontinuerlig kompetensutbildning och stöd från ekonomi- och HR-, kommunikations- och stabsavdelningarna.

Kvalifikationer
Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Dokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, personal-, arbetsmiljö- och ekonomiansvar inom biblioteksområdet eller från annan kulturverksamhet är önskvärd.

Vi söker en drivande, lyhörd och modig person som har förmågan att entusiasmera medarbetarna och genomföra ett utvecklingsarbete. Du är bra på kommunicera och samarbeta. Du är trygg i ditt ledarskap och har integritet. Du har digital kompetens. 

Du har ett stort intresse för läsfrämjande, litteratur och skrivande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift när du representerar biblioteken i Strängnäs kommun.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du delar kommunens värdegrund som bygger på orden utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde:   2018-05-01
Tillträde: 2018-05-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2018-01-21
Referensnummer: 629/17

Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktpersoner

Christer Hermansson
Kulturchef
0152 296 61

Towe Karlsson
Biträdande bibliotekschef
0152-29673

Facklig företrädare
Karl-Åke Karlsson
Vision
0708 429 091

Övrigt
Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. 

Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb