Processutvecklare till Huddinge kommun

Rekryterare
Huddinge kommun
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 20 december 2017
Stängs
den 20 januari 2018
Ref:
35906
Kontakta
Katarina Thomasson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Huddinge kommun - processutvecklare till sektionen kvalitet och projekt

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare, oavsett om du är lärare, ingenjör eller socialsekreterare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Placering: Stockholms län, Stockholm, Huddinge

Bransch: Kvalitet och miljö, Management

Antal tjänster: 1

Kommunstyrelsens förvaltning

Tillsvidare 100 %

Enhetsbeskrivning
Kommunstyrelsens förvaltning har i uppdrag att både styra och stödja de övriga förvaltningarna. Sektionen kvalitet och projekt ansvarar för övergripande kvalitetsarbete genom utveckling av kommunens kvalitetsstrategi, verksamhetsstyrning, kvalitetssäkring, intern kontroll, uppföljning och styrning av vissa politiskt prioriterade kommungemensamma frågor. Enheten bidrar också med kompetens i samhällsbyggnadsprocessen och Huddinge bygger, vi växer fort! Sektionen har även ett process- och projektkontor och vi söker nu en utvecklingsledare med stark drivkraft för utveckling och intresse för processorientering. Tjänsten är tillsvidare.

Om arbetet
Processutvecklare är en ny tjänst som är framtagen för att stödja hela kommunens enheter i det fortsatta arbetet mot ett processorienterat arbetssätt. Rollen innebär ett tydligt uppdrag att utveckla och samordna kommunens processutvecklingsarbete, att stödja kommunens ledningsgrupp i styrning och prioriteringar och att driva processarbetet framåt. Det ligger ett särskilt ansvar att tillsammans med andra genomföra olika utvecklingsinsatser och skapa förutsättningar för att förvaltningarna ska kunna kartlägga och dokumentera sina processer samt ge dem stöd i det arbete. Huddinge kommun har en kommungemensam processutvecklingsmodell. I rollen ingår att säkerställa att den tillämpas på ett enhetligt sätt.

Du kommer att samverka och ingå i olika projektgrupper och kommunövergripande samverkansgrupper. Omvärldsbevakning samt deltagande i regionala respektive nationella nätverk ingår i tjänsten.

Du är underställd kvalitetschefen och kommer att verka tillsammans med projektledare i process- och projektkontoret, vars uppdrag är att strategiskt styra, stödja och följa upp arbetet med projekt och processutvecklingen i Huddinge kommun.

Din profil
Vi söker en erfaren processutvecklare med en bakgrund i att bedriva processanalys och förbättringar. Du har relevant akademisk examen med goda teoretiska kunskaper inom processutveckling samt dokumenterad erfarenhet av strategiskt processutvecklingsarbete. Praktisk erfarenhet av processmodellering och annat praktiskt arbete kopplat till processarbete ser vi som en nödvändighet för att klara av tjänsten. Önskvärt är att du har erfarenhet från politikerstyrd verksamhet samt erfarenhet av projektledning.

Som person är du duktig på såväl muntlig som skriftlig presentation och en mycket god kommunikatör. Du är utvecklingsinriktad och har en förmåga att visualisera. Du är målmedveten och uthållig. Att arbeta strukturerat, noggrant med god framförhållning ser du som en självklarhet. Det är viktigt för oss att du är självgående, driven och van att leda och arbeta i grupp. Du har förmågan att se helhet och är strategisk. Andra egenskaper som krävs i rollen som utvecklingsledare/processutvecklare är att du är entusiasmerande och utåtriktad samtidigt som du är tydlig och orädd.

Kontaktperson och ansökan
Kontakta gärna Experis rekryteringskonsult Katarina Thomasson på 08-736 11 26 alt. katarina.thomasson@se.experis.com eller Ellen Engström på 08- 764 24 27 alt. ellen.engstrom@se.experis.com för mer information. Sista ansökningsdag är 20:e januari. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb