Verksamhetschef Västerås

Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 20 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Kontakta
Ann-Kristin Lyttkens
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Verksamhetschef Västerås 

Hyresgästföreningen är en av Sveriges största folkrörelser. Kraften och engagemanget som finns i vår medlemsorganisation är fantastisk. Vi har över en halv miljon medlemmar. I Västmanland har vi 12 546 medlemmar och 231 förtroendevalda. Vi arbetar för att alla ska ha rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Vi skapar ett bättre boende för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi gör nytta för medlemmen. Vi fångar upp och driver engagemang.

Vår långsiktiga inriktning är att bli en bredare samhällsaktör och en mötesplats för boendefrågor. En arena för samtal och debatter om hemmets betydelse för både individer och samhället för att få fram nya idéer, fakta, visioner och förslag. Vår ambition är att skapa oss en ledande position i debatten och samhällsutvecklingen. Läs mer om oss på www.hyresgastforeningen.se.

Ditt uppdrag 
Rollen som verksamhetschef är nyinrättad och du kommer vara en av tre verksamhetschefer i regionen, Västerås, Uppsala och Gävle med sammanlagt 60 anställda. I din grupp ingår ca 10 duktiga och engagerade medarbetare. Du har fullt personalansvar och verksamhetbudgetansvar.

Du ingår i regionens ledningsgrupp och rapporterar till regionchefen. Du leder verksamhetens utvecklings- och förändringsprocess. Du ansvarar för att samarbeten och projekt med andra närliggande organisationer utökas. Att Hyresgästföreningen inspirerar nya medlemmar, vårdar det intresse och engagemang som medlemmarna har för föreningen och utökar antalet förtroendevalda till styrelser. Du ansvarar för ledning, planering, uppföljning och den dagliga driften av verksamheten. Till stöd finns resurser i organisationen t ex strateger, HR, juridik, ekonomi. 

Din profil
Du är en ledare med utvecklingsdriv.  

Du är en god organisatör, strukturerad, har förmåga att prioritera, sätta mål, följa upp och ge återkoppling.  

Du har erfarenhet från ideell sektor och/eller ideellt engagemang och besitter ett genuint samhällsintresse.  

En god kommunikatör både internt och externt och besitter en mycket god samarbetsförmåga.  

Tydlig med förmåga att lyssna in och känna av människor.  

Du delar värderingar med oss. 

Du har minst 3 års chefserfarenhet. 

Högskoleexamen inom relevant område eller erfarenhet som bedöms likvärdig.  

Hyresgästföreningen strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats där alla ges lika möjligheter oavsett kön, ålder och bakgrund. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och bakgrund hos våra medarbetare. Vi är en hälsodiplomerad arbetsplats.  

Tjänsten är tillsvidare, 100%, placerad i centrala Västerås. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan senast den 15 januari 2018

I denna chefsrekrytering samarbetar vi med Lyttkens & Partners. Välkommen med din ansökan märkt Verksamhetschef Hyresgästföreningen Västerås till ann-kristin@lyttkens.se 

Har du frågor kring innehållet i tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: 

Rekryteringskonsult Ann-Kristin Lyttkens, 070-871 06 75 

Regionchef Johan Pelling, 070-975 90 19 

Fackliga kontaktpersoner är för SACO Titti Persson, 010-459 13 64, Handels Gits Stigsdotter-Nyström, 010-459 13 74.