Stadsbibliotekarie till Stockholms stad

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 21 december 2017
Stängs
den 25 januari 2018
Kontakta
Erik Asp
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Stadsbibliotekarie

UPPDRAGET
Vi erbjuder ett spännande ledaruppdrag till dig som vill anta utmaningen att fortsätta utveckla en komplex organisation med stort fokus på målgruppernas olika behov. I ett snabbt växande Stockholm har du ansvar för att utveckla bibliotekets roll i samhällsutvecklingen genom nya samarbeten, arbetssätt och modeller. Uppdraget ställer stora krav på förändringsarbete och verksamheten behöver utvecklas för att möta den ökade efterfrågan på digitala medier. En uppkopplad och digitaliserad vardag för många, men inte för alla, ställer nya krav på verksamheten. Likaså är trygghets- och säkerhetsarbete ett oerhört viktigt område. Behoven av tillgänglig och angelägen biblioteksservice för alla stockholmare måste mötas. Fri tillgång, systematisering och guidning bland en mängd medier är och ska fortsatt vara bibliotekets unika roll i samhället. Vidare pågår två större ombyggnads- och renoveringsprojekt, dels av Asplunds klassiska stadsbibliotek och dels av Medborgarhuset på Södermalm. I båda dessa projekt kommer du att ha en central roll. Du leder arbetet utifrån kulturnämndens mål och du samarbetar med en rad olika aktörer, såväl inom staden som inom näringsliv, statliga myndigheter och även med internationella kontakter. Du arbetar resultatinriktat och du vågar fatta beslut som är viktiga för verksamhetens utveckling. Du förmedlar resultat till medarbetare, till förvaltningsdirektör samt till ansvarigt borgarråd och kulturnämnden. Avdelningens ledningsgrupp består av biträdande stadsbibliotekarie, två områdeschefer, administrativ chef samt cheferna för Digitala biblioteket samt marknad- och kommunikation. Du är också en del av förvaltningens ledningsgrupp, vilket ställer krav på ett helhetsperspektiv.

FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som varit chef och haft personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar i flera år. Du har dokumenterad erfarenhet av förändringsledning och har levererat goda resultat. Du har förmågan att både ta tillvara bibliotekets befintliga starka verksamhet och möta medborgarnas framtida behov av en modern biblioteksverksamhet. Att arbeta med digitalisering och trygghet kommer vara en central uppgift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet. 
Vi förutsätter att du har relevant akademisk utbildning, kulturell kompetens och är intresserad av vår kärnverksamhet.

ERBJUDANDE
Kulturförvaltningen i Stockholm erbjuder en verksamhet fullt av puls och energi. Vi välkomnar dig som vill ta ett stort ansvar och bidra till en modern kulturverksamhet i huvudstaden. Du spelar en viktig roll i förvaltningsledningen och får vara en del av en stor och häftig organisation med 40 000 anställda.

ÖVRIGT
Stockholms Stad, kulturförvaltningen, tillämpar tidsbegränsat chefskontrakt i kombination med en tillsvidareanställning.

INTRESSEANMÄLAN
Din intresseanmälan gör du via http://www.source-executive.se senast 25 januari. För frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Erik Asp 073 – 352 34 81 eller Jenny Håkansson tel 073 - 145 59 97.

Liknande jobb

Liknande jobb