Utredare, Planeringsenheten

Plats
Umeå (Kommun), Västerbotten
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 15 januari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Beskrivning
Planeringsenheten är en stab till universitetsledningen och arbetar utifrån universitetsledningens uppdrag bl.a. med övergripande planering och uppföljning av all verksamhet.

Vi söker nu en utredare till vår enhet.

Arbetsuppgifter
Som utredare vid planeringsenheten arbetar du med analyser, ärenden och utredningar. Du arbetar med specifika frågeställningar som rör högre utbildning, forskning, samverkan, kvalitet och andra frågor som är aktuella inom universitetet. Du analyserar, bearbetar, utvärderar och presenterar information till universitetsledningen m.fl. intressenter. Du arbetar med beredning och samordning av ärenden till rektor och övrig universitetsledning. I dina arbetsuppgifter ingår även att vara ett stöd i frågor till universitetsledning och du arbetar tillsammans med andra medarbetare inom planeringsenheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med examen. Du ska vidare ha god kännedom om universitet och högskolor. Du har erfarenhet av att arbeta nära ledningen vid ett universitet, antingen på central- , fakultets- eller institutionsnivå. Du ska ha arbetat med presentation och analys av kvalitativ och kvantitativ information samt ha erfarenhet av att bereda ärenden och skriva beslutsdokument. Det är meriterande om du har en forskarexamen.

Arbetet ställer stora krav på initiativförmåga, analytiskt tänkande, planeringsförmåga och effektivitet. Vi ser det som viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du kommer i ditt arbete i stor utsträckning samarbeta med personer såväl inom som utanför universitet, vilket innebär att god social kompetens och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper. För att lyckas i rollen som utredare krävs att du är självgående och är van att ta eget ansvar. Du behöver även vara mångsidig och flexibel samt ha goda IT-kunskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Villkor
Befattningen är en tillsvidareanställning som eventuellt kan komma att inledas med en provanställning.

Närmare upplysningar lämnas av biträdande universitetsdirektör Per Ragnarsson, telefon: 070-380 55 83 samt biträdande enhetschef Daniel Andersson, telefon: 073-672 99 11.

Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Mikaela Hammarstedt, telefon: 090-786 78 93.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2018-01-15.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktperson
Per Ragnarsson, biträdande universitetsdirektör
090-786 5586

Daniel Andersson, biträdande enhetschef
090-786 9911

Mikaela Hammarstedt, HR-specialist
090-786 7893

Diarienummer
AN 2.2.1-2235-17