Enhetschef Genomförande Exploatering

Rekryterare
Göteborgs Stad
Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 22 december 2017
Stängs
den 21 januari 2018
Kontakta
Jakob Andreasson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Enhetschef Genomförande Exploatering

Park- och naturförvaltningen

Arbetsbeskrivning
Avdelningen förvaltning och planering ansvarar för Göteborgs Stads parker och naturområden och är en aktiv part i stadsplaneringsprocessen. Avdelningen har drygt 70 medarbetare fördelade på sex enheter och vi befinner oss i en expansiv fas med många nya uppdrag och projekt. Till vår enhet Genomförande Exploatering söker vi nu en enhetschef som med gott ledarskap och engagemang vill vara med och utveckla verksamheten.

Enheten ansvarar för genomförandeprojekt som utvecklar Göteborg till en grön och nära storstad för alla. Enhetens medarbetare deltar aktivt i de stora stadsutvecklingsprojekten och bostadsbyggnationen som pågår i staden. I detta arbete ingår bland annat gestaltning, projektering och genomförande av både små och stora exploateringsprojekt. Enheten har idag tio medarbetare.

Som enhetschef kommer du att leda det dagliga arbetet inom enheten med ansvar för bland annat planering och uppföljning av verksamheten och ekonomin. Du representerar avdelningen i olika styrgrupper inom stadens olika stadsutvecklings- och exploateringsprojekt. Som chef för enheten ingår du i ledningsgruppen för avdelningen tillsammans med fem andra enhetschefer, stadsträdgårdsmästaren och avdelningschefen. Du medverkar aktivt i avdelningens utvecklingsarbete. Arbetet innebär generellt mycket kontakter med medarbetare, allmänhet, konsulter, entreprenörer samt andra förvaltningar och bolag.

Vi erbjuder en spännande roll med stora möjligheter att påverka vardagen för göteborgare och besökare. Var med och skapa framtidens gröna Göteborg tillsammans med oss!

Kvalifikationer
Vi söker dig med förmåga att leda och entusiasmera medarbetare och skapa laganda kring gemensamma mål. Du är trygg i din ledarroll och har god förmåga att leda i förändring. För att lyckas i rollen behöver du kunna planera och organisera ditt arbete, vara handlingskraftig och resultatinriktad samt ha ett intresse och engagemang för att bidra till utvecklingen av Göteborg. Då arbetet innebär mycket kontakter både externt och internt behöver du ha lätt för att samarbeta och även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Goda IT-kunskaper är nödvändiga.

Vi tror att du har en högskoleutbildning och flerårig erfarenhet inom områdena stadsbyggnation eller parkutveckling, t ex som ingenjör, landskapsarkitekt eller motsvarande. Erfarenhet av tidigare arbete i ledande ställning med personalansvar är ett krav.

Park- och naturförvaltningen arbetar enligt ledstjärnorna effektivitet, kompetens, engagemang och nyfikenhet. Vi vill att park- och naturförvaltningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet. 

Välkommen med din ansökan!

Om Park- och naturförvaltningen
Var med och bidra till att göra Göteborg till en fantastisk stad! Centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek vilket utgör ett av nordens största stadsutvecklingsprojekt. Park- och naturförvaltningen är en viktig part i det arbetet. Vi arbetar med att planera, bygga, förvalta och utveckla stadens parker, naturområden och offentliga rum. Det gör vi tillsammans med övriga förvaltningar och bolag i staden för att Göteborg ska kunna fortsätta växa och utvecklas till en grön och nära storstad. 

I vårt arbete strävar vi efter att vara effektiva, kompetenta, engagerade och nyfikna. Vi vill skapa en skön storstad med en grön själ, där alla kan hitta sin plats.