Redovisningsekonom till Riksrevisionen

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 27 december 2017
Stängs
den 17 januari 2018
Ref:
2.2.1-2017-1548
Kontakta
Malin Magnusson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsekonom

Ref: 2.2.1-2017-1548

Riksrevisionen, som är en del av riksdagens kontrollmakt, har unika möjligheter att granska genomförandet och effektiviteten i det statliga åtagandet. Resultatet av granskningarna är ofta uppmärksammade och används som underlag i offentlig debatt och i samband med politiska beslut.

Vi söker nu en redovisningsekonom som vill vara med och utveckla vår ekonomienhet. Vid enheten arbetar tre personer med redovisning.

Arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsekonom kommer du att ansvara för löpande redovisning, avsättningar, finansiering, delar av månadsavslut och årsredovisning, periodiseringar, avstämningar samt projektredovisningar. Utöver det kommer du ha andra ansvarsområden som berör specifika delar av myndigheten eller är begränsade projekt. Då ekonomienheten står inför en förändring efter omfördelning av ansvar och förtydligande av roller kommer du även att, tillsammans med dina kollegor på enheten, vara med att påverka ekonomienhetens rutiner och arbetssätt.

Vi söker

Vi söker dig med:

  • relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt,
  • minst fem års aktuell erfarenhet som redovisningsekonom eller motsvarande, 
  • minst tre års kvalificerad erfarenhet av statlig redovisning.

Vidare har du mycket god ekonomisk förståelse, god it-vana och erfarenhet av att arbeta i Agresso och goda kunskaper i Officepaketet inklusive gedigen kompetens inom Excel.

Som person är du noggrann, analytisk, självgående och prestigelös. Du trivs med att knyta kontakter inom organisationen och har god samarbetsförmåga. Vidare är du flexibel och har förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du är även förändringsbenägen och kommer med förslag på förbättringar. Du har god förmåga att utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en professionell och stimulerande arbetsmiljö på en myndighet med en viktig samhällsfunktion. Vår arbetsplats är belägen på Nybrogatan i centrala Stockholm.

Om tjänsten
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan
Vi samarbetar med Experis i denna rekryteringsprocess. Välkommen med din ansökan, via Experis, senast 2018-01-17.

Mer information om tjänsten
Om du vill du veta mer om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Magnusson på Experis, 0730 62 33 72 alternativt malin.magnusson@se.experis.com.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Alexandra Hård af Segerstad, tf. ekonomichef, 0734-45 2084.

Fackliga företrädare
Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-5171 4272
Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-5171 4097

Liknande jobb

Liknande jobb