Sidplanerare/koordinator till Prepress Bonnier News

Rekryterare
Bonnier News
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 28 december 2017
Stängs
den 27 januari 2018
Kontakta
Carina Gyllborg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

Sidplanerare/koordinator till Prepress Bonnier News

Arbetsuppgifter
I rollen som sidplanerare/koordinator arbetar du med att sidplanera och koordinera tidningar och magasin tillsammans med annonsavdelning och redaktion. Du kommer att arbeta fram och beräkna papperstidningens format, ta emot och ansvara att annonsmaterial är på plats i tid och säkerhetsställa att det finns utrymme för de annonser som har bokats. Du ser även till att annonser är tekniskt rätt gjorda för tryckning samt att innehåll är enligt lag och ansvarig utgivares önskemål.

Som sidplanerare/koordinator kommer du även att ha kontakt med våra tryckerier när du beställer sidantal och skickar sidor. Du tar fram statistik, rapporter och underlag för uppföljning samt är involverad i reklamationshantering. I arbetet ingår även att kontrollera och vara behjälplig med bokningar från säljare, säljbolag, mediebyråer och andra samarbetspartners.

Prepress består totalt av fyra team som arbetar med att sidplanera och koordinera de tidningar och magasin som ingår i våra varumärken inom Bonnier News.

I dagsläget arbetar vi i Mac och använder programmen Cargo, Newspilot, White Board, Indesign, Photoshop, Adbase, MWM kalender och officepaketet m.m.

Kompetens, erfarenhet och bakgrund
För att lyckas i rollen som sidplanerare/koordinator ser vi att du har arbetslivserfarenhet från tidningsproduktion och gärna arbetslivserfarenhet från service- och bokningsarbete. Du har kunskap i de programmen vi använder och du har gärna kunskap om våra varumärken.

Vad kännetecknar dig som person?
För att trivas i rollen ser vi att du är serviceinriktad och prestigelös. Du tycker om och lockas av det höga tempot som råder på tidningar med många deadlines. Vi ser att du har en förmåga att, i högt tempo, vara noggrann, strukturerad och ordningsam.

Som person är du även självgående och har en förmåga att prioritera och arbeta med flera uppgifter parallellt. Du är samarbetsvillig och har en förmåga att hantera externa och interna kontakter då du som sidplanerare/koordinator kommer att ha stora kontaktytor med andra avdelningar, men även med annonsörer och byråer. Vi ser även att du är lösnings- och leveransorienterad och ser det som en självklarhet att leverera på utsatt tid med hög kvalitet.

Mer om tjänsten
Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats i trevliga och kompetenta team. Placering är på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm. Vill du veta mer om tjänsten vänligen kontakta carina.gyllborg@bonniernews.se

Är du intresserad?
Varmt välkommen att ansöka tjänsten. Intervjuer och urval sker löpande.

Om företaget
Bonnier News har en passion för media och yttrandefrihet. Som ett av Sveriges ledande mediehus når vi över tre miljoner läsare varje dag.

Bonnier News är ett av sex affärsområden inom Bonnierkoncernen och omfattar Dagens Nyheter, Dagens industri, Expressen, HD-Sydsvenskan, Bonnier Business Media, Bonnier News Lifestyle, tryckerikoncernen Bold Printing Group samt investeringar i ett flertal digitala tillväxtbolag.

Nu har vi målet att bli det största mediehuset i Sverige. Hoppas du vill vara med på resan!