Laboratoriechef till Tullverket Stockholm

Rekryterare
Tullverket
Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 29 december 2017
Stängs
den 14 januari 2018
Ref:
PER 2017-768
Kontakta
Bo Larenius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Tullverket söker laboratoriechef med placering i Stockholm

Är du en utvecklingsinriktad ledare som vill arbeta i en myndighet som har ett viktigt samhällsuppdrag? Tullverket bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle och hos oss är du chef för ett laboratorium med bred kompetens där du har stora möjligheter att forma och utveckla din verksamhet. 

Tullverkets Laboratorium ansvarar för att utföra olika typer av analyser för tullverksamheten, bl a analyseras livsmedel, narkotiska preparat, läkemedel, övriga kemiska varor och textilier. Resultat av analyser kan utgöra underlag för tulltaxeringsbeslut eller ingå i brottsutredningar. Laboratoriets verksamhet är sedan juli 2006 ackrediterad enligt ISO 17025. 

Laboratoriet har många externa samarbeten, t ex med Nationellt Forensiskt Centrum, Läkemedelsverket, Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. Vidare deltar laboratoriet i det europeiska samarbetet mellan tullaboratorier, Customs Laboratories Network (CLEN) samt deltar i gruppen för naturvetenskapligt/ tekniskt stöd till WCO. 

Laboratoriet har ca 15 medarbetare och är organiserat under Enheten för Nationell Samordning. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Vi söker dig som är en utvecklingsinriktad person och som har förmåga att fortsätta att driva och utveckla laboratorieverksamheten och dess personal. 

Det är viktigt att du är en engagerad ledare som har förmåga att få dina medarbetare att växa, samt verkar för en arbetsmiljö som ger förutsättningar för engagemang, samarbete, arbetstillfredsställelse och ständiga förbättringar. 

Du kommer att samarbeta med andra delar inom Tullverket samt med våra samverkansmyndigheter och du deltar i olika externa forum. Du är duktig på att bygga nätverk och har förmåga att förmedla laboratoriets samlade kunskap såväl internt som externt. Du intresserar dig för nya metoder och ny teknik inom området och du ansvarar för den strategiska utvecklingen av laboratoriet. 

Som laboratoriechef kommer du ha såväl verksamhets- och personalansvar som kvalitets- och teknikansvar för laboratoriet. Du planerar, leder och följer upp laboratorieverksamheten mot uppsatta mål och ansvarar för att normer för kvalitet och produktivitet upprätthålls och som laboratoriechef kan du komma att biträda åklagare som expertvittne i rättegång. 

Vi söker dig som har: 

  • Magisterexamen eller motsvarande längre utbildning med inriktning på kemi eller kemiteknik, gärna med inriktning analytisk kemi eller organisk kemi
  • erfarenhet av ledning och styrning av laboratorieverksamhet
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • goda kunskaper i såväl svenska som engelska
  • svenskt medborgarskap. 

Det är meriterande om du har:  

  • ledarskapsutbildning
  • erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
  • erfarenhet av arbete med kvalitets- och miljöledningssystem. 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs i rollen att leda och driva verksamheten framåt. Du är van att utveckla både verksamhet och medarbetare genom ett coachande och kommunikativt ledarskap och du förstår vikten av att skapa engagemang och ansvarstagande hos dina medarbetare. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och helhetssyn. Du är handlingskraftig, styr mot uppsatta mål, vågar ta beslut samt är noggrann och strukturerad.

Stor vikt kommer att läggas vid ledarskapsförmågan och personlig lämplighet!                

Övrigt 
Referensnummer: PER 2017-768. 

Placeringsort: Stockholm. 

Som ett led i tillsättningen kommer du att genomgå Tullverkets chefstest och innan beslut om anställning fattas kommer du även att genomgå drogtest. Du måste vara svensk medborgare eftersom uppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt säkerhetsskyddslagen. 

Resor i arbetet kan förekomma, såväl inrikes som utrikes. 

För mer information och ansökan 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa , tel. 08-405 02 56. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21 och Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/Meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 14:e januari 2018. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb