Ekonomichef till Örebro Universitet

Plats
Örebro (Stad)
Annonserat
den 29 december 2017
Stängs
den 4 februari 2018
Kontakta
Fredrika Schartau
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Örebro universitet Signpost ekonomichef

Ekonomichef till Örebro Universitet
Örebro universitet är ett modernt och framstående lärosäte med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla. Vi har professionsutbildningar som tillhör landets bästa och ett av våra mål är att universitetet ska vara en attraktiv arbetsplats där medarbetare känner glädje och stolthet. Här finns cirka 1 300 anställda, 400 doktorander och 15 000 studenter. Vill du bli en av oss?

Ekonomiavdelningens uppdrag är att utgöra ett kvalificerat stöd för universitetsledning, institutioner och administrativa enheter. Avdelningen verkar för en redovisning av god kvalitet, ska vara goda rådgivare samt på ett pedagogiskt sätt förmedla relevant ekonomisk information i rätt tid.

Ekonomiavdelningen har fyra definierade verksamhetsområden; Budget, uppföljning, analys, Redovisning och bokslut, Inköp och upphandling samt Stöd till forskningsfinansiering, innovation och samverkan.
Avdelningens personal finns delvis placerade ute i verksamheten (institutioner) där de stödjer verksamhetsansvariga chefer och forskningsledare. Övrig personal finns placerade i en central enhet där det generella ekonomiavdelningsarbetet bedrivs (bokslut, reskontror, betalningsuppdrag mm), liksom stöd till administrativa avdelningar, en controllerfunktion samt stöd för inköp och upphandling.

Örebro Universitet växer och många projekt framöver innebär spännande utmaningar och förändringar – där ekonomiavdelningen är en nyckelavdelning för att säkerställa att beslutsunderlag och uppföljning ger ledningen stöd på denna resa.

Arbetsuppgifter
Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för universitets ekonomiska redovisning och ekonomistyrning. Hög kvalitet i löpande redovisning, god intern kontroll och ett starkt stöd till chefer är i fokus för den verksamhet som ekonomichefen ansvarar för. Stort fokus ligger också på ledarskapet, att leda hela avdelningen mot uppställda mål, att säkerställa ändamålsenlig organisation och bemanning och att verka för ett kontinuerligt förbättringsarbete, i processer och i systemstöd. Du rapporterar till universitetsdirektören och i rollen som ekonomichef ingår du i den administrativa ledningsgruppen.

Vem är du?
Du är civilekonom eller motsvarande och har många års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom en större organisation. Du har minst 5-10 års erfarenhet av att vara chef eller ledare, och vana av att leda chefer. Du är en kunnig ekonom som enkelt ser lösningar i ekonomiska modeller. Du har framgångsrikt utvecklat de ekonomi- och ledningsinformationssystem du tidigare använt.

Erfarenhet från högskolesektorn eller annan statlig verksamhet med blandfinansiering är meriterande. Erfarenhet av kvalificerat revisionsarbete med klienter inom ett flertal olika branscher är också meriterande.

Vi söker en person som är prestigelös och trygg i sitt ledarskap, vilket ska präglas av att kunna skapa engagemang och drivkraft. Du har lätt för att fatta beslut och få saker att hända. Som ledare motiveras du av att få dina medarbetare att ta ansvar och växa i sina roller. Du är en god kommunikatör som säkerställer att viktig information kommuniceras både till och från avdelningen. Du är lösningsorienterad med känsla för helheten, strukturerad, utvecklingsinriktad och med en god förmåga att prioritera och arbeta mot uppsatta mål.

Du är också bra på att bygga förtroendefulla relationer och samarbeten med institutioner och avdelningar. För detta krävs lyhördhet och en konstruktiv dialog för att hela tiden säkerställa att ekonomiavdelningen arbetar i linje med organisationens behov och ledningens önskemål.

Mod, ansvar, engagemang och respekt är viktiga värdeord för alla medarbetare inom Örebro Universitet.

Information
Anställningen är tillsvidare på 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning. Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Fredrika Schartau, rekryteringskonsult Signpost, 0705 10 71 30, fredrika.schartau@signpost,se eller Stina Nord rekryteringskonsult Signpost, 0736 54 52 57, stina.nord@signpost.se

Du skickar din intresseanmälan/ansökan med cv/personligt brev via Signposts hemsida, senast den 4 februari. Vi vill informera om att vid en eventuell begäran måste inkomna ansökningshandlingar lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer om ansökningsförfarandet eller om denna intressanta tjänst är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna.