Key Account Manager Skandinavien

Plats
Växjö (Kommun), Kronoberg
Annonserat
den 2 januari 2018
Stängs
den 21 januari 2018
Kontakta
Marie Johansson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Key Account Manager Skandinavien

Arbetsgivare: Wendre Scandinavia AB
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Övrigt
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2018-01-21

Företagspresentation
Wendre (textildivisionen inom Tradinghouse Scandinavia) är ett företag i textilbranschen med huvudsakliga marknader i Frankrike, Tyskland, Polen, Ryssland, Finland, de baltiska länderna samt Skandinavien. Bolaget är grundat av Peter Hunt och delar hans vision om att med kvalitet och genom investeringar i en ledande egen produktion och marknadsnärvaro växa verksamheten kraftigt.

I dagsläget omsätter textildivisionen cirka 1 miljard kronor och har som huvudsakligt fokus att växa på den skandinaviska marknaden såväl genom ökade marknadsandelar som genom ett breddat produktsortiment.

Som led i denna satsning rekryterar Wendre nu en Key Account Manager för produktområdet täcken och kuddar till Skandinavien (Sverige, Danmark, Norge).

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som Key Account Manager för Skandinavien är du ansvarig för utveckling och leverans av försäljningsaktivitet inom marknaderna (Sverige, Norge, Danmark) och ditt produktområde. Du har support från vårt back-office i Estland, vilket möjliggör för dig att spendera huvudsakliga delen av din arbetstid ute hos våra kunder.

Du genomför praktisk konkurrentbevakning och trendanalys på plats hos våra kunder och har förmågan att affärsmässigt nyttja och kommunicera denna information internt för att stärka Wendre som helhet.

Du medverkar i framtagandet av vår marknadsplan samt stöttar i utveckling och implementation av densamma på din marknad. Utifrån produktions- och marknadsförutsättningar och vår prisstrategi jobbar du med att ta fram offerter och utvecklar vår produktmix för din marknad.

Du rapporterar till Wendres marknadschef.

Vi har vårt Skandinaviska huvudkontor i Växjö, men är för rätt person öppna för en alternativ placering.

Din profil
Vi söker dig som har en god erfarenhet och bevisad förmåga att leverera som både säljare och affärsman/-kvinna. För att vara framgångsrik har du förmågan och erfarenheten för att kunna se och proaktivt integrera Wendres produkter så de passar i kundens hela värdekedja.

Du har erfarenhet från att ha jobbat med sälj eller inköp inom private label retail branschen och förstår således vikten av att leverera helhetslösningar till dina kunder med en stark förankring och kunskap om din egen och dina konkurrenters produktmix.

Du får energi av att i person träffa och utveckla dina kunder och har vana av att rent praktiskt utbilda deras säljare i dina produkters fördelar samtidigt som du då löpande genomför omvärldsbevakning ute i verkligheten.

Vi vill att du tar ett informellt ledarskap och bidrar med din kunskap och erfarenhet för att utveckla vår marknadsstrategi såväl avseende ditt ansvarsområde Skandinavien som helheten. Inom Wendre strävar vi hela tiden efter att jobba som ett effektivt entreprenöriellt lag för att uppnå våra övergripande mål.

Som person värdesätter du ordning och reda, ser IT-system som ett nödvändigt och positivt stöd i din vardag och har förmågan att se och hålla intresse genom hela kedjan från nykundskontakt till produktleverans.

  • Du har minst fem års erfarenhet från försäljning eller inköp inom retailbranschen.
  • Du har god praktiskt vana av att jobba i ERP system.
  • Du kommunicerar flytande i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • Du har förutsättningarna och intresset för att jobba i en internationell miljö med frekventa kortare resor för att träffa kund och/eller dina kollegor inom Wendre.
  • Du har körkort B.

Som person etablerar Du långsiktiga kundrelationer och söker feedback från kunder och använder den för att utveckla leveransen och framtida arbetssätt. Du har ett starkt resultatfokus och förmåga att arbeta strukturerat och uthålligt gentemot högt satta mål. Du hanterar oväntade situationer med bevarat lugn/fokus och är stabil och trygg i Din personlighet, även i tuffa situationer.

Ansökan
Passar Du in på ovanstående profil och vill vara med på en tillväxtresa såväl personligt som inom verksamheten, tveka då inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just Du är lämplig för denna tjänst och att lämna uppdaterade uppgifter.

Vi tar emot Din ansökan via databasen.

Ansvarig rekryterare är Marie Johansson, (marie.johansson@unikresurs.se). 


Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!