IT-chef till SSAB

Rekryterare
SSAB EMEA AB
Plats
Oxelösund (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 8 januari 2018
Stängs
den 28 januari 2018
Kontakta
Caroline Bruhammar
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SSAB söker IT-chef till produktionsnära system

Publicerad: 2017-12-28 

Arbetsgivare: SSAB EMEA AB
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Data/IT/ Telekom
Ort: Oxelösund
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2018-01-28


Företagspresentation
SSAB erbjuder dig en chans att få vara med på en spännande resa inom världens första stålföretag som tar klivet mot en fossilfri ståltillverkning. I Oxelösund gjuts årligen upp till 1 400 000 ton ämnen i två Voest Alpine stränggjutningsmaskiner. Dessa har uppgraderats i flera steg för att idag vara unikt anpassade för tillverkning av världens bästa ämnen avsedda för affärerna som Oxelösund fokuserar på, kylda stål. Från ämnen i två tjocklekar tillverkas plåtar i ett stort tjockleksspann vilket kräver ämnen med ytor fria från sprickor och extremt god innerkvalitet. Produkterna definieras utifrån kundernas behov av egenskaper, inte utifrån om de är lätta att tillverka.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker nu dig – en driven IT-chef med känsla för både driftsäkerhet och kontinuerliga förbättringar - till SSAB i Oxelösund. Som IT-chef arbetar du och ditt team med att manufacturing/execution systemen fungerar i den dagliga driften och att kraft finns vid de få men ofrånkomliga driftstörningar som förekommer. Men rollen har, förutom driftssäkring, en mycket viktig dimension av förbättringsarbete. Att tillsammans med dina kollegor driva ett, ur ett systemperspektiv, långsiktigt kvalitets- och utvecklingsarbete där du stöttar produktionen med verksamhetsutveckling genom utveckling av systemmiljön. Är det dig vi söker?

Din profil

Erfarenhet:

Vi söker dig som har;

 • Tidigare chefserfarenhet
 • Erfarenhet av IT- och/eller produktionssystem, automation, processtyrning, mjukvaruutveckling eller liknande
 • Erfarenhet av IT-systemutveckling

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande områden:

 • Tillverknings- eller processindustri
 • Kritiska produktionssystems funktion, integration och drift
 • Process/tillverkningsindustri 

Utbildning:

För tjänsten finns inga formella utbildningskrav.

Det är dock meriterande om du har en utbildning inom följande områden:

 • Systemvetenskap
 • Industriell Ekonomi
 • Ingenjörsutbildning

Kunskaper:

 • Vi ser att du har kunskap om följande områden;
 • Kunskap inom IT-systemutveckling
 • God kunskap i engelska språket, såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har kunskap inom följande områden;

 •  Informationssäkerhet
 •  Ramverk för ITIL processen
 •  LEAN

Vem är du som person?
Vi söker dig som har förmåga att se helheter och bryta ned dessa i mindre, genomförbara delar. Du ser och förstår flöden och tar dig an komplexa frågeställningar med en positiv inställning i samarbete med andra. Du har lätt för att skapa dig god kännedom om både systemmiljön och produktionsflöden och ser så möjligheter att utveckla verksamheten lokalt och kan agera i en global kontext. Du identifierar behov, förankrar dem och arbetar fram lösningar som korresponderar med behov och rimlighet. Då ditt arbete bygger på att engagera och motivera medarbetare läggs stor vikt vid dina ledaregenskaper.

Ansök redan idag!
Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Vi tar helst emot din ansökan via databasen, men om du tycker detta är känsligt är du naturligtvis välkommen med din ansökan direkt till ansvarig rekryterare.

Ansvarig rekryterare är Caroline Bruhammar i samarbete med Jonas Henrikson. Caroline nås på caroline.burhammar@unikresurs.se

Du kan även söka vår researchkonsult Johanna Nyrén på johanna.nyren@unikresurs.se.

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!