Sektionschef till riksdagens utredningstjänst

Rekryterare
Sveriges riksdag
Plats
Stockholm (Stad) (SE)
Annonserat
den 8 januari 2018
Stängs
den 12 februari 2018
Kontakta
Gunnar Fors

Sektionschef till riksdagens utredningstjänst

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Riksdagens utredningstjänst (RUT) gör årligen ungefär 2 000 utredningar med stor variation i omfång och ämnen. Våra uppdragsgivare är riksdagens ledamöter, partigruppskanslier, utskott samt utländska parlament. Utredningstjänsten gör främst utredningar i det kortare formatet där omfattning, djup och utformning så långt det är möjligt är anpassade efter uppdragsgivarnas behov. Frågorna är ofta dagsaktuella, och utredningarna används som underlag i ledamöternas och partiernas arbete. Ofta görs utredningarna inom snäva tidsramar och ställer höga krav på förmåga till service, flexibilitet, integritet och objektivitet.

Vi söker nu en sektionschef till sektionen juridik och statsvetenskap. Sektionen genomför utredningar inom de juridiska, statsvetenskapliga och naturvetenskapliga områdena. Uppdragen rör exempelvis demokratifrågor, förvaltningspolitik, offentlig rätt, EU-rätt, miljövetenskap, försvarsfrågor, rättsväsendet och internationella jämförelser.

Arbetsuppgifter
Sektionschefen leder arbetet för tolv medarbetare och fungerar som ett stöd i det löpande utredningsarbetet. Sektionschefen deltar även aktivt i utredningsarbetet, leder metodutvecklingen på sektionen och ansvarar för kvalitetssäkringen. Sektionschefen har också en roll när det gäller att föra dialog med uppdragsgivare och externa aktörer. Som sektionschef ingår du i utredningstjänstens ledningsgrupp och medverkar i planering, uppföljning och utveckling av verksamheten. I rollen som sektionschef ingår även att representera RUT i internationella sammanhang.

Kvalifikationer
Du har statsvetenskaplig, juridisk eller annan akademisk examen som är relevant för sektionen, ett brett samhällsintresse och kompetens inom flera av sektionens ansvarsområden. Du har erfarenhet av kvalificerat analys- eller utredningsarbete och goda kunskaper i vetenskapliga metoder. Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Erfarenhet av att leda och kvalitetssäkra utredningsarbete som chef, projektledare eller motsvarande är meriterande. Forskarutbildning, liksom erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, är också meriterande.

Som chef inom Riksdagsförvaltningen ska du ha överblick och kunna förstå helheten, agera utifrån ett arbetsgivarperspektiv, stimulera medarbetare till delaktighet och utveckling samt sätta realistiska mål som kan nås inom givna ramar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera.

Riksdagsförvaltningen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Anställning

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 12 februari 2018.

Ansökningsformulär 

Kontaktpersoner
Gunnar Fors, Enhetschef,

Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Fler sökningar så här

Liknande jobb