Personalansvarig till Karolinska Institutet, CLINTEC

Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 9 januari 2018
Stängs
den 1 februari 2018
Kontakta
Pille Ann Härmat
Kategori
HR / Personal
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Personalansvarig till CLINTEC

Karolinska Institutet, CLINTEC
Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik (CLINTEC) har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Campus Flemingsberg i anslutning till Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Verksamhet finns även vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och på Campusområdet i Solna. Det finns 14 enheter och 1 sektion vid CLINTEC. Verksamheten omfattar klinisk forskning, utbildning och utveckling.

Vi arbetar i en internationell och mångkulturell miljö med grundutbildningsstudenter, forskarstuderande, utbytesstudenter inom ERASMUS-programmet, postdoktorala forskare, lärare och forskare vid Karolinska Institutet samt organisationer med gemensamma visioner om excellens i forskning, utbildning och utveckling.
CLINTEC har c:a 180 personer anställda, samt c:a 200 forskarstuderande och 400 anknutna forskare och lärare.

Avdelning
Som personalansvarig kommer du att arbeta på Prefektkansliet som är beläget på Campus Flemingsberg. Prefektkansliet består av en administrativ chef, en redovisningschef, två ekonomer, en personalansvarig, en arkivarie, en webbansvarig/LADOK-administratör och en prefektassistent. Prefektkansliet är prefektens administrativa stödfunktion, som arbetar med och ger stöd åt institutionens medarbetare inom ekonomi-, personal- och övriga administrativa frågor. Du kommer att arbeta tillsammans med samtliga medarbetare på prefektkansliet inom olika frågor.

Arbetsuppgifter
Personalansvarig arbetar i en bred roll med samtliga områden inom HR, såväl operativt som strategiskt. Vidare ingår att driva olika återkommande projekt såsom lönerevision, medarbetarundersökning, bisyssloredovisning m.m. Tjänsten innebär även att ge konsultativ rådgivning och stöd åt institutionens chefer gällande HR-frågor inom bland annat arbetsrätt, samt koordinera frågor och information mellan KIs centrala HR-avdelning och institutionen. Personalansvarig deltar i samverkansgrupp, institutionsråd och arbetsmiljögrupp i rollen som HR-representant. Vidare ingår du i dels ett övergripande men även ett lokalt HR-nätverk, som har kontinuerliga möten och diskuterar aktuella frågor. Du arbetar tätt med dina kollegor inom prefektkansliet, framförallt med administrativ chef rörande HR-frågor. Då CLINTEC har en decentraliserad organisationsstruktur, samarbetar du med institutionens enheter i huvudsak tillsammans med antingen enhetschef eller enhetens administratör.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom HR samt flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt, rekrytering och rehabilitering. Du har lätt för att hantera och lära dig datorsystem, samt lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. 
Som person är du flexibel och prestigelös med ett lösningsorienterat förhållningssätt och god samarbetsförmåga, samtidigt som du har integritet och kan hantera komplexa HR-frågor. Då rollen är bred med stor frihet söker vi efter dig som är strukturerad och handlingskraftig för att kunna organisera och driva arbetet. Du har en analytisk förmåga och kan växla mellan detalj- och helhetsperspektiv.

Erfarenhet av statligt arbete generellt och inom högskola/universitet specifikt är meriterande. Även erfarenhet av de lagar och förordningar som styr arbetsrätten inom den statliga sektorn är meriterande, samt erfarenhet från systemen Primula, Varbi och VIS.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Huddinge
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2-64/2018

Kontakt

  • Pille Ann Härmat, Administrativ chef, 0703 26 94 53
  • Emil Fägerwall Ödman, Personalhandläggare, 08-524 877 85

Facklig företrädare

  • Emilie Hultin, SACO, 08-585 811 68, emilie.hultin@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Monika Armuand, Monika.Armuand@ki.se 0760-50 23 42

Publicerat: 2018-01-05
Sista ansökningsdag: 2018-02-01