Internrevisionschef till Arbetsförmedlingen

Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 19 januari 2018
Stängs
den 6 februari 2018
Ref:
Af-2017/0066 5183
Kontakta
Ann Peyron Östlund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Internrevisionschef till Arbetsförmedlingen

Internrevisionens huvudinriktning är granskning och förslag till förbättringar av Arbetsförmedlingens process för intern styrning och kontroll. Syftet att minska risken och uppnå större effektivitet i Arbetsförmedlingens processer och att skapa kund- och samhällsnytta. Internrevisionen ska också vara en naturlig samarbetspartner i frågor som rör råd och stöd inom olika områden samt vara en aktiv part i AFs förnyelseresa.

Internrevisionsfunktionen är en oberoende organisatorisk enhet som får sitt uppdrag från och rapporterar till Arbetsförmedlingens styrelse och dess revisionsutskott. Administrativt är internrevisionen placerad direkt under GD. Förutom Internrevisionschefen finns det 7 internrevisorer.

Internrevisionschefens uppdrag är att leda och utveckla internrevisionsarbetet och internrevisionsfunktionen vars uppdrag är att upprätta riskanalyser och revisionsplan samt utföra löpande internrevisioner. I det dagliga arbetet arbetar Internrevisionschefen nära GD och Arbetsförmedlingens ledning och har, tillsammans med sin avdelning, ett aktivt ansvar för att ge förslag och rekommendationer till utveckling, förbättring och förenkling av processer och rutiner i enlighet med sitt uppdrag.

Kvalifikationer:

  • Akademisk examen inom ekonomi, statskunskap eller liknande.
  • Flerårig gedigen erfarenhet som intern- eller externrevisor innebärande god kunskap om revisionsmetodik, dokumentation, avrapportering, rapportskrivande. 
  • Erfarenhet av att revidera komplex verksamhet, gärna med komplex IT-miljö. 
  • Chefserfarenhet eller erfarenhet av att leda större granskningar med andra revisorer.
  • Mycket god muntlig och skriftlig förmåga i svenska språket och god förmåga i engelska

Meriterande

  • Det är ett plus om du har erfarenhet från revisionsarbete inom staten och god kännedom om statliga regelverk och förordningar.
  • Erfarenhet av att upphandla, projektleda konsulter.
  • CIA, CISA eller auktorisation är meriterande.

Personliga egenskaper och förmågor
Som Internrevisionschef på Arbetsförmedlingen kommer du att leda Internrevisionsfunktionen på en av Sveriges största och viktigaste myndigheter in i en ny fas. Vi tror att du drivs av att vilja förbättra och utveckla både kompetens och verksamhet. Helhetssyn, analytisk förmåga, struktur och ledarskap är eftersökta förmågor. Att kunna omvandla mål till leverans på kort och lång sikt liksom givetvis oberoende, integritet och ett etiskt förhållningssätt är kritiskt för framgång i uppdraget. Att du har mkt god kommunikativ förmåga och kan klargöra komplicerade samband på ett lättfattligt sätt är av vikt.

Förmåga av och intresse för att hämta in och använda omvärldskunskap och utveckla verksamheten är väsentligt och sannolikt har du ett gott nätverk inom revison, är nyfiken och uppdaterad om utveckling inom ditt område.

Som chef står du för resultatorientering och kontinuitet samtidigt som du är flexibel och engagerande. Du har ett genuint intresse av att leda och stötta andra, skapar arbetsglädje. Du kan utmana och ifrågasätta för att skapa ett kontinuerligt lärande. Att leda, planera och följa upp att verksamheten bedrivs effektivt inom givna ekonomiska ramar är en självklarhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning. Lön och villkor enligt individuell överenskommelse.

Säkerhetsprövning
Tjänsten som Internrevisionschef är placerad i säkerhetsklass vilket innebär krav på svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627)

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Stockholm. 

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Urvalstester kan komma att användas i rekryteringen.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Arbetsförmedlingen med Source Executive Recruitment AB. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ann Peyron Östlund, ann.peyron@source-executive.se, 070-878 42 26 eller Linda Bellis, linda.bellis@source-executive.se, 070-783 96 00. 

Formell ansökan till tjänsten registrerar du via http://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Jobba-hos-oss/Sok-jobb-hos-oss senast den 6 februari 2018. Märk din ansökan med Af-2017/0066 5183. Bifoga CV och ett personligt brev. Handlingar som inkommer till en myndighet bli en allmän handling.

Du kan även registrera din intresseanmälan konfidentiellt genom SOURCE via länken nedan. 

För ytterligare information om tjänsten:
Överdirektör Maria Mindhammar, tel 010-486 38 40

Fackliga företrädare:
ST ordförande Fredrik Andersson 010-486 04 07
SACO ordförande Helén Justegård 010-486 53 20
SEKO ordförande Gunnar Carlson 010-486 19

Liknande jobb

Liknande jobb