Bygglovschef till Sigtuna kommun

Rekryterare
Sigtuna kommun
Plats
Sigtuna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 26 januari 2018
Stängs
den 28 februari 2018
Ref:
36598
Kontakta
Joakim Pergefors Eriksson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Bygglovschef till Sigtuna kommun

Välkommen till oss! Sigtuna kommun är en framtids- och tillväxtkommun med 47 000 invånare boende i någon av våra tätorter Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad eller på vår levande landsbygd. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 20 000 på Arlanda flygplats. Innovation och hållbara logistiklösningar för framtiden har blivit kännetecknande för Rosersbergs industriområde och i Norra Sigtuna stad bygger vi hållbart för framtiden. Sigtuna kommun är en expansiv kommun med ett omfattande bostadsbyggande, många företagsetableringar och satsningar i det offentliga rummet.

På stadsbyggnadskontoret finns sex avdelningar med c:a 140 medarbetare som har till uppgift att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi projekterar och bygger gator, planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel.

Arbetsbeskrivning
Som bygglovschef ansvarar du för viktiga delar inom stadsutvecklingen. För bebyggelsemiljön har du ett särskilt ansvar och gott öga för utformning och gestaltning, tekniska egenskaper och hållbart byggande. Du kommer vara kreativ inom de övergripande och strategiska stadsbyggnadsfrågorna där stads- och landskapsrum är väsentliga.

Du är chef och ledare för enheten Bygglov där det finns 15 medarbetare med gemensamt fokus på bygglovshandläggning och utveckling av enheten. Inom enheten finns också kommunens handläggare för bostadsanpassningsbidrag. Du kommer ansvara för att sätta in den egna verksamheten i ett större sammanhang och vara en god representant för verksamheten inåt och utåt. Ärendena kommer främst ligga inom Bygg- och trafiknämndens delegation.

Du ingår som bygglovschef i stadsbyggnadskontorets ledningsgrupp och arbetar nära den politiska ledningen. Du leder, planerar, samordnar och utvecklar arbetet inom enheten, samt stärker och utvecklar medarbetarna i sina yrkesroller och bidrar till att enheten ligger i framkant.

Vem är du?
Vi söker dig som har arkitekt- eller byggnadsingenjörsexamen. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig för tjänsten.

Vi ser att du har flera års yrkeserfarenhet inom verksamhetsområdet och att du gärna arbetar eller har arbetat som ledare under några år. Du är en ledare med god överblick och har ett starkt intresse för stadsbyggnad. Du har förmåga att lösa komplexa planeringsuppgifter och är kreativ i såväl små som stora utformnings- och gestaltningsfrågor kopplat till stadens, landsbygdens eller flygplatsens utveckling. Du har intresse för och förmåga att skapa en god arbetsmiljö och arbetsglädje på arbetsplatsen.

Du kan skapa goda relationer med samarbetspartners, agerar serviceinriktat, affärsmässigt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi förväntar oss att du har erfarenhet från kommunal förvaltning, och gärna inom digitalisering av kommunala medborgartjänster.

I urvalet kommer erfarenhet inom verksamhetsområdet i kommunal förvaltning vara betydelsefullt.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar Sigtuna kommun med Experis Engineering. För mer information är du välkommen att ringa ansvarig rekryteringskonsult Joakim Pergefors Eriksson på 072- 503 21 64 eller maila Joakim.Pergefors.Eriksson@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan