rektor till futurums rektorsområde i håbo.

Rekryterare
Håbo kommun
Plats
Bålsta, Håbo
Annonserat
den 26 januari 2018
Stängs
den 25 februari 2018
Kontakta
Martin Winrow
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

rektor till futurums rektorsområde i håbo.

beskrivning

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med centralorten Bålsta. Vi är idag 21 000 invånare och fortsätter att växa.

Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet, med bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.

I Håbo kommun har vi också en intern närhet. Den ger dig som medarbetare stora möjligheter att vara med och påverka och fatta beslut. Här är du delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är omkring 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det självklart att hela tiden arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Några av de viktiga ingredienserna i det arbetet är hållbar miljö, hälsa, välbefinnande och teknisk utveckling.

Futurum är en F – 9 skola och Vibyskolan är en F – 6 skola. De tillsammans bildar Futurums skolområde. Tillsammans har de båda skolorna ca. 950 elever. Vi har många elever som söker sig till våra skolor och måluppfyllelsen är god. Håbo kommun är en framtidskommun som hösten 2014 startade en utbildning om inkludering tillsammans med Uppsala universitet. Nu har alla våra medarbetare haft möjlighet att gå utbildningen och arbetet för en inkluderande skola fortsätter.

Arbetsbeskrivning
Utbildningsverksamheten i Håbo kommun står inför många spännande utmaningar som syftar till att skapa en modern skola i toppklass.

Som rektor för Futurums rektorsområde kommer du att vara både delaktig och drivande i arbetet att främja en sammanhållen och likvärdig utbildning – från förskoleklass tills dess att eleven lämnar grundskolan.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med de andra sex rektorerna. Som rektor företräder, leder, utvecklar och följer du upp ditt de två skolorna, Futurum och Viby, som ingår i ditt rektorsområde.

Vi söker dig som är en nytänkande och inspirerande pedagogisk ledare. Du har en mycket god förmåga att stödja och stimulera dina medarbetare till fortsatt arbete med att utveckla de två skolorna.

Som rektor arbetar du även, tillsammans med din ledningsgrupp, för en långsiktig personalplanering med fokus på att rekrytera och behålla kompetenta medarbetare. En central del är därmed att aktivt arbeta för att skapa en hållbar organisation med god arbetsmiljö och hållbara uppdrag. Det ska vara attraktivt att vara medarbetare i Håbo kommun!

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom förskola/skola, statlig rektorsutbildning samt flera års erfarenhet av att som rektor ta ansvar för både personal, budget och verksamhet. Andra ledarskapsutbildningar är meriterande.

Du tar initiativ till att utveckla effektiva och genomförbara lösningar med målet att skapa största möjliga nytta för våra elever.

Du har en god förmåga och uthållighet när det gäller att planera en komplex verksamhet, utifrån ett helhetsperspektiv och en hållbar ekonomi. Du har även erfarenhet av att arbeta med att tolka styrdokument som skollag, läroplan och riktlinjer och avtal. Du har också förmågan att omsätta skolans styrdokument i kommunens styr- och ledningssystem, för att bedriva det systematiska kvalitetsarbetet i syfte att utveckla verksamheten.

Du är en chef som är kommunikativ, tydlig och relationsskapande. Du arbetar aktivt för att skapa delaktighet och arbetsglädje.

Det är ett krav att du har god skriftlig och muntlig förmåga i svenska språket.

Vidare ser vi att du har god datorvana, liksom erfarenhet av att arbeta i olika system och i Officepaketet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tas tillvara. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

I tillsättningen av den här tjänsten lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Uppdragsgivare: Håbo kommun

Ort: Bålsta

Omfattning: Heltid

Om Randstad: Hösten 2016 bytte Proffice namn till Randstad. Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning.

Sista dag för intresseanmälan: 18 februari 2018

För information: Rekryteringskonsult Martin Winrow, 0725530792, martin.winrow@randstad.se